Økologisk vin
Pris
9 stk
5 stk
5 stk
1 stk
Velegnet til
6 stk
6 stk
1 stk
3 stk
1 stk
1 stk
1 stk
1 stk
4 stk
1 stk
3 stk
4 stk
1 stk
7 stk
2 stk
2 stk
1 stk
1 stk
1 stk
1 stk
1 stk
4 stk
1 stk
6 stk
1 stk
1 stk
4 stk
7 stk

Økologisk vin

I Holte Vinlager udbygger og optimerer vi løbende vores udvalg af bæredygtige vine. Ligesom det er med vores konventionelle vine, har vi høje krav til kvaliteten i forhold til prisen. Derfor har vi ikke ”bare” økologisk vin for at have det. Vi har gjort os umage for at finde de helt rigtige økologiske og biodynamiske vine, og tilmed også naturvin hvor der ikke er blevet tilsat sulfitter.
Læs mere

Hvornår er vin økologisk, hvornår er den biodynamisk og hvornår bruger man begrebet naturvin?

 
ØKOLOGISK VIN:
På marker med økologisk dyrkede druer er der forbud mod herbicider (ukrudtsmidler) og syntetisk kvælstofgødning. Det er dog tilladt at sprøjte med henholdsvis svovl og kobber, for at bekæmpe de to svampesygdomme oidium og meldug.

Efter 1. august 2012 skal der ifølge EU være et lavere sulfitindhold i økologisk vin end i konventionel vin. Der må desuden kun benyttes 30 ud af de 55 tilsætningsstoffer, der er lovlige i konventionel vinproduktion.

BIODYNAMISK VIN:
Biodynamisk vindyrkning kan betragtes som en overbygning af den økologiske. Biodynamikken blev opfundet af Rudolf Steiner i 1924 og byggede allerede dengang på anerkendte principper inden for landbruget. Han valgte at forene dem med hans egne teorier, så man nu betragtede hvert enkelt landbrug som en organisme, hvori mennesker, dyr, planter, mineraler og det kosmiske system indgår som overordnede elementer. Arbejdet med de kosmiske systemer betyder, at den biodynamiske vinbonde tilrettelægger sit arbejde efter en speciel kalender, der angiver månens og stjernernes positioner, således at arbejdet indrettes efter, hvornår blade, rødder, frugt og blomster menes at have optimale vækstforhold.

NATURVIN:
Der er ingen fast definition, ej heller kontrol, af naturvin, hvorfor man kun kan tale om en egentlig hensigtserklæring. De fleste vinbønder vil dog praktisere enkelte eller flere af følgende metoder:

  • Brug af økologisk eller biodynamisk dyrkede druer.

  • Ingen kunstvanding i vinmarken.

  • Håndplukning af druer.

  • Ingen ekstra tilførsel af sukker, bakterier, eller gærceller.

  • Ingen tilføjelse af smagsregulerende stoffer, som eksempelvis egetræs- chips, savsmuld, eller stave.

  • Der klareres eller filtreres ikke.