Pradorey Adaro
Pradorey Adaro

Ribera del Duero i meget høj kvalitet.


Vinen har fået sit navn efter grundlæggeren af Pradorey, Javier Cremades de Adaro, og den afspejler de værdier, der ligger bag hans vinfremstillingsfilosofi. Adaro kommer fra det mest specielle terroir i Pradorey, Hoyo Dornajo, og er måske den mest omhyggeligt plejede vin i hele Pradoreys portefølje.

Flaskehalsen.nu - TESTVINDER og 6 stjerner, marts 2021:
"Det er ikke første gang, at jeg erklærer min kærlighed til de knap så fad-bombede vine fra Ribera del Duero. Det skal eddersparkeme være gode druer og en verdensklasse-vinmager, hvis der skal skabes en langtidslagret Ribera del Duero, der sparker benene væk under mig. Bevares, det findes, men så skal der også punges ud for det. I stedet er jeg rigtig glad for Crianza-vinene, der kan nøjes med to års lagring – det halve på egetræsfad. Det giver gerne vine, der kombinerer en dyb og krydret bund med masser af spillevende frugt ovenpå. Sådan fremstår denne Adaro fra Prado Rey, der har en fornem fylde som base for de mange små frugtige og krydrede nuancer, der med krudt i røven fiser frem og tilbage i mellem glassets kant og bund. Der er så meget liv og glade dage i dette glas – og samtidig den elegance og dybde, jeg forbinder så uløseligt med Ribera del Duero. Jeg er rigtig glad for denne lille tyksak af en flaske."

James Suckling - 94 point
Peñin - 93 point

Vinens karakter:

En ægte fuldblods Ribera del Duero-vin! Farven er mørk kirsebærrød med blålige nuancer. Duften er intens af især rød frugt, samt vanilje og lakrids. Smagen er utrolig elegant, frisk og velsmagende. Moden frugt er kombineret med fløjlsbløde tanniner, hvilket giver en meget behagelig mundfølelse og en afrundet finish.  

Hvad er vinen velegnet til?

Vinen vil være en perfekt ledsager til oksekød, lam og vildt.

Serveringstemperatur cirka 16 grader. Giv gerne vinen et par timer på karaffel, inden servering.

Sådan er vinen fremstillet:

100% Tempranillo med 15 måneders fadlagring ialt.

Om producenten:

Vingården, Bodegas Pradorey, er beliggende i den største ejendom i Nordspanien, Real Sitio de Ventosilla.
Nærmere betegnet i den østlige del af Ribera del Duero. Ejendommens oprindelse kan dateres helt tilbage til det 12. århundrede. Dokumenter beretter om at der var stor rigdom af dyreliv, på ejendommen.
Med et overfladeareal på 3,000 hektar i kommunen, Gumiel del Mercado, og fuldkomne forhold til vindyrkning, skiller Pradorey sig ud, som én af topproducenterne, i Ribera del Duero.

Kombinationen af terræn, højde, klima og jordbundsforhold, giver vingården optimale betingelser for at lave vine i meget høj kvalitet.

Ejendommen der løber langs floden Duero, strækker sig over 7 kilometer. 520 hektar er beplantet med vinmarker og 900 hektar er dækket af blandt andet egetræsskov, poppeltræslund og korn-, majs-, roe-, og kartoffelmarker. Køer og får har også deres naturlige habitat her. Rene energikilder som hydroelektrisk dæmning og solfangeranlæg, en kro og en vingård indbyder turister til at komme på besøg.
Alt sammen i perfekt harmoni og som mønstereksemplar på bæredygtighed og i respekt for miljøet.
Vis mere
Vis mindre

Pradorey Adaro

   På lager
Antal
Alc %14,5%
LandSpanien
OmrådeRibera del Duero
VinhusPradorey
Årgang2017
DruerTempranillo
SmagsretningFrugtig
Kraftig
Krydret
Tør
Velegnet tilTunge retter
Bøffer
Lam
Vildt
Oksekød
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
James Suckling94 point
Peñin93 point
flaskehalsen.nu
VarenummerT00531441
Andre har også købt
Goru Acuma
Goru Acuma
Fra 95,00
Les Sorts Vinyes Velles
Rojalet Selecció Montsant