Champagne

Champagne

Vi har eneforhandling på to champagnehuse. Charles Ellner, som præsenterer den traditionelle stil med markant tørhedsgrad, toast i duften og den særprægede gærede smag af nedfalden frugt. Og Pierre Trichet, der præsenterer den moderne stil, der er mere eksotisk, frugtrig og med knap så tør profil. Begge huse udmærker sig ved at perfektionere deres egen stil.

HVILKEN CHAMPAGNE SKAL DU VÆLGE?

Skal du servere champagne til kage eller dessert vil vi anbefale en demi-sec, der kan komplementere sødmen fra kage eller dessert. En tør champagne vil derimod blive helt druknet i sukkeret, så du slet ikke kan smage den gode champagne.

Som velkomstdrink vil en tør udgave (brut) til gengæld være rigtig god – især hvis der serveres kanapéer.

Vælger du at servere bobler til fisk eller skaldyr, er det mest oplagte en tør variant, der gerne må være fyldig og med lang eftersmag. En demi-sec passer også helt fantastisk til sushi.

Champagne smager også rigtig godt til lyst kød, hvor vi vil foreslå en tør variant.

Husk også, at champagnens karakter og delikate smagsnuancer kommer bedst frem, når den bliver serveret i høje, slanke glas.