Sasbacher - Grauer Burgunder "Orchidea"
v/6 fl.
200,00
v/1 fl.
229,00
Ludwig - Cabernet Blanc
v/6 fl.
130,00
v/1 fl.
149,00
Sasbacher - Pino Magma
v/6 fl.
130,00
v/1 fl.
149,00
Ludwig - Thörnicher Ritsch GG
v/6 fl.
250,00
v/1 fl.
279,00
Ludwig - Riesling Kabinett
v/6 fl.
130,00
v/1 fl.
149,00
Nelles - Blanc de Noir Spätburgunder
v/6 fl.
169,00
v/1 fl.
199,00
Riesling fra Mosel
874,00
Handwerk Pinot Blanc Orangevin
v/6 fl.
180,00
v/1 fl.
199,00
Riesling Spätlese Thörnicher Ritsch
v/6 fl.
140,00
v/1 fl.
159,00
Handwerk Riesling Trocken GG
v/6 fl.
180,00
v/1 fl.
199,00
Thörnicher Ritsch Riesling Trocken
v/6 fl.
130,00
v/1 fl.
149,00
Thörnicher Riesling Feinherb
v/6 fl.
95,00
v/1 fl.
109,00
Thörnicher Riesling Trocken
v/6 fl.
95,00
v/1 fl.
109,00
Handwerk Grauburgunder G3
v/6 fl.
129,00
v/1 fl.
149,00
Handwerk Breuer Weiss
v/6 fl.
120,00
v/1 fl.
139,00
Handwerk Sauvignon Blanc Orangevin
v/6 fl.
180,00
v/1 fl.
199,00
Breuer Riesling Glanzstück Erste Lage
v/6 fl.
180,00
v/1 fl.
199,00
Riesling Trocken Klüsserather Bruderschaft
v/6 fl.
130,00
v/1 fl.
149,00
 

Derfor skal du vælge tysk hvidvin


Tyske hvidvine er kendt for deres friskhed, balance og høje kvalitet. De fleste kommer fra kølige egne, hvor druerne modner langsomt og bevarer masser af syre og aroma. Det giver vine, som både er lette at drikke og spændende at dykke ned i – uanset om du er nybegynder eller nørd.

Hvad er det særlige ved tysk hvidvin?


Tyske hvidvine har ry for at være elegante, friske og utroligt madvenlige. Det kølige klima i Tyskland gør, at druerne bevarer deres naturlige syre – og det giver vine, der både er letdrikkelige og har karakter. Her får du vin med nerve og personlighed, hvor man tydeligt kan smage, hvor vinen kommer fra – og det er helt uden, at det koster en bondegård.

Hvilken tysk hvidvin er bedst?


Riesling er uden tvivl den mest kendte tyske drue – og med god grund! Den kan nemlig være tør, halvtør eller sød, og den bevarer altid sin flotte, høje syre og sin rene smag. Især de ikoniske vine fra Mosel er kendt for deres lette stil med citrus, blomster og masser af mineralitet.

Findes der andet end Riesling fra Tyskland?


Ja, helt bestemt! Tyskland byder på mange gode hvidvinsdruer – f.eks. er det her, man dyrker allermest Pinot Gris (Grauburgunder på tysk), som giver bløde, lidt rundere vine med god fylde og cremethed. Weissburgunder (Pinot Blanc) er mere let og elegant, og så laver man også hvidvine på spændende hybriddruer og på blå druer som Pinot Noir. Så der er mange gode alternativer til Riesling!

Hvilke områder i Tyskland laver den bedste hvidvin?


Mosel er mest kendt – her er den klassiske stil den lette, mineralske vin med lav alkohol – men i dag er det mest tørre versioner med et “normalt” moderat alkoholniveau, som vinder kundernes hjerter – så dem har vi naturligvis også mange af!

Hvad spiser man til tysk hvidvin?


Tysk hvidvin er en drøm til mad. Den sprøde syre og rene stil gør den perfekt til fisk, skaldyr, kylling, salater og asiatiske retter – eller bare som hyggevin en lys sommeraften. En tør Riesling kan godt klare det meste, og de sødere varianter er geniale til stærk mad eller oste. Weissburgunder og Grauburgunder klarer sig bedre til fyldigere retter og fed fisk.

Er tysk hvidvin god til prisen?

Tro det eller ej – men vores tyske naboer leverer faktisk noget af det bedste og mest klassiske vin, du kan få for pengene. Tysk hvidvin er nemlig, utroligt nok, stadig undervurderet i forhold til kvaliteten – og det betyder, at du får meget vin i glasset, uden at du skal op med det store kort. Så her får du en ærlig handel, som vi købmandstyper siger!

Tysk hvidvin kort fortalt:



Hvad er historien bag tysk vin?


Tysk vin har rødder helt tilbage til romertiden, men blev især kendt i 1800-tallet, hvor Riesling fra Mosel og Rheingau var lige så dyr som de fineste Bordeaux’er. Der skete dog et dyk i ryet og kvaliteten i 70’erne og 80’erne (tak Liebfraumilch!) – men i dag er tysk vin fuldstændig tilbage i verdensklasse!

Hvordan er klimaet i de tyske vinområder?


Tyskland har et af Europas køligste vinområder. Det betyder lang modningstid og høj syre i druerne, hvilket er perfekt til elegante og friske hvidvine. Mange af markerne ligger på stejle skråninger tæt på floder som Mosel og Rhinen, hvilket hjælper med at fange sol og giver druerne det sidste skub.

Hvad betyder de tyske vinklassifikationer?


Tysk vin kan godt virke lidt forvirrende med ord som Kabinett, Spätlese og Auslese. Kort fortalt handler det om druernes modenhed ved høsten – ikke hvor sød vinen er. Men står der "Trocken" betyder det, at vinen er tør. Feinherb er halvtør. En god huskeregel er dog, at hvis vinen har lav alkohol, er den sød. Derudover findes VDP-klassifikationer, som har fokus på enkeltmarker og kvalitet – lidt som i Bourgogne.

Bliv klogere på tysk vin på Holte Vinlager Podcast