Pinot Blanc Orange Wine
Pinot Blanc Orange Wine
Orange is the new black - og den fjerde vinfarve!

Der er rød, hvid, rosé – og så er der orange. Orangevin er en slags »fuldkornsudgave« af hvidvin, hvor hele druen gæres med mosten, som det ellers kun er praksis med rødvin – deraf også navnet skind-fermenteret hvidvin.Få producenter har kastet sig ud i dette eksperiment, men Thomas Ludwig har gjort et fremragende forsøg med denne Pinot Blanc, som endvidere er fadlagret.  

Orangevine er lavet på grønne druesorter, som man normalt bruger til hvidvin. Men i stedet for at nøjes med at gære mosten, gærer man hele den knuste drue med skal og kerner, som man normalt gør til rødvin. På den måde trækker ekstrakt fra drueskallerne ud i mosten. Resultatet er groft sagt en hvidvin med mørkere farve, fyldigere smag og en god tanninstruktur.

Disse vine har som regel en hvidvins friske frugtsyre og milde aromaer, men mundfornemmelsen og smagsindtrykkene er anderledes og kan sende tankerne i retning af rødvin. En interessant kombination, som har store styrker, når du skal finde spændende match til maden.

Server den ved 12-14 grader, og prøv som et frækt alternativ til rødvinen. 

Her følger et par ord fra Thomas Ludwig:

Harvested in October 2016, direct separation from the stams.
Fermentation with the skins (mash) for about 14 days and then pressing .
After the first sedimentation the wine was directly put in new Barrique barrels.
Aging in Barrique barrels for 10 month, bottled in Sept. 2017.

Analysis: acidity: 5,6g/l, sugars <1g/l, alc: 12,5%

I 1628 arvede familien Ludwig er lille stykke land i Thörnich, ved Mosel-floden. Allerede dengang grundlagdes Weingut Gebrüder Ludwig og i dag – næsten 400 år og mange generationer senere – driver Meike og Thomas Ludwig vingården videre med stor passion og lidenskab. Cirka 10 hektar land beplantet med vinstokke på stejle, skiferholdige sydsydvest vendte skråninger, har Ludwig til rådighed og man har valgt at specialisere sig i Riesling vine. Man dyrker dog også andre druer, men det er især deres Riesling vine der udmærker sig ved at have en utrolig flot og indsmigrende karakter.

Hos Weingut Gebrüder Ludwig tilstræbes det, at man i vinfremstillingen går efter den højeste kvalitet ved hjælp af naturlige midler og som Thomas siger: ”Så meget som nødvendigt – så lidt som muligt.”

I disse år oplever Mosel den måske største koncentration af unge, ambitiøse og talentfulde vinmagere i sammenligning med resten af vintyskland. Unge, der målrettet og kompromisløst brænder for den fremragende og forførende moderne-klassiske Mosel-stil. Meike og Thomas er symboler på netop dette og vi anbefaler dig at prøve deres vine!

Vis mere
Vis mindre

Pinot Blanc Orange Wine

   Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.
Alc %12,5%
LandTyskland
OmrådeMosel
VinhusWeingut Gebr. Ludwig
Årgang2016
DruerPinot Blanc
SmagsretningFyldig
Krydret
Tør
Kompleks
Velegnet tilKalv
Kalkun
Gris
Flaskestørrelse75 cl.
TypeHvidvin
VarenummerT01231015
Mest sete varer
Hverdagens Rosévine
Hverdagens Rosévine Før 525,00
340,00
Hverdagens Hvidvine
Hverdagens Hvidvine Før 476,00
340,00
Hverdagens Rødvine
Hverdagens Rødvine Før 460,00
340,00
Andre har også købt
Thörnicher Riesling Feinherb
Chablis Denis Race
Porca de Murça Branco