Mesterlig Pinot Gris fra Tyskland
Pinot Gris-druen kender man især fra Alsace, hvor den står bag nogle intense og fyldige hvidvine.
Ovre på den anden side af Rhinen i Tyskland, der trives druen dog exceptionelt godt, hvilket tydeligt fornemmes på de kraftfulde og smagsintense vine! Prøv her en fornem klassiker fra Sasbacher!
Vinens karakter:
Dette er en kraftig Grauer Burgunder (Pinot Gris) med aromaer af mirabeller, kvæder og moden honningmelon. Der er en spændstig dynamik mellem syre, mineralitet og krydrede elementer, alt sammen understøttet af en let røget note.
Hvad er vinen velegnet til?
Perfekt ledsager til kraftige kødretter, skaldyr, fisk, sushi og krydrede retter.
Serveringstemperatur cirka 8-10 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Grauburgunder-druerne stammer fra vinmarken Limburg, hvis høje mineralindhold og de klimatisk fremragende forhold, giver en optimal hvidvinslokation.
Der er fuld sol hele dagen, og dermed masser af varme. Et ekstra plus er laget af ler i jorden, som gemmer på en masse vand, der forsyner vinstokkene, og skaber optimal vegetation hele året rundt. Dette giver saft og kraft og danner grundlaget for Sasbachers frugtige og aromatiske hvidvine.
Om producenten:
I 1935 fik 46 vinbønder i fælleskab en god idé Her blev Sasbacher Winzerkeller nemlig grundlagt. I dag består vinhuset af ca. 80 aktive vinavlere med over 100 hektar vinmarker i Baden-regionen.
Kvalitetsstandarderne er tårnhøje hos Sasbacher, og selvom, man rent størrelsesmæssigt er en af de mindste vinproducenter i regionen Kaiserstuhl, så er man kvalitetsmæssigt en af de helt store.