Fra kultvinmarken, Bockstein, får du her en særpræget og meget unik Riesling oplevelse.
Vinens karakter:
Denne Riesling er meget karakterfuld. Den er tør og fyldig, og så har den et helt særligt urtet og frugtet præg, i modsætning til de mere typiske Rieslinger, som er mere mineralske og flintede i stilen. Eftersmagen er lang og vedholdende, og der opdages hele tiden nye elementer i takt med at vinen får lov at åbne sig.
Hvad er vinen velegnet til?
Vinen er meget velegnet til især kalvekød og solide fiskeretter.
Serveringstemperatur cirka 10-12 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Druerne kommer fra vinmarken Bockstein. Vinstokkene her er over 30 år gamle og det er med til at give druerne en enorm dybde og kompleksitet. Macerationstiden varer to dage og gæringsprocessen varer i hele ti måneder.
Om producenten:
I maj 2006 begyndte Stefan Breuer at producere vin. Han startede med kun 1 hektar land beplantet med vinstokke, men siden er der sket meget. Producenten Stefan Breuer er nu i besiddelse af intet mindre end 11,5 hektar land i forskellige dyrkningsområder. 10,5 hektar i Tyskland, i områderne Rheingau (omkring Geisenheim, Johannisberg og Erbach) og i Rheinhessen (omkring Grosswinternheim). Den sidste hektar er fordelt på områder i Rioja, Spanien og Piemonte, Italien. Mangfoldigheden i vinmarkernes beskaffenhed skaber karakterfaste og nuancerede vine.
Stefan Breuers filosofi og ambition består i at producere moderne vine uden at afstå fra traditionerne. Meningen er at man skal kunne smage ”terroiren” – altså jordbundskarakteren, med alle dens facetter.
Stefan kommer fra en lang afstamning af fænomenale vinproducenter i Rheingau. Hans berømte onkel, Georg Breuer, er nok den person der først falder i tankerne. Forbindelsen fra vinmarkerne til de snørklede processer i vinkælderen er tillært gennem mange år, og tilbage i 2006 gik Stefan solo, og er siden gået på opdagelse på sin egen måde. Med stor succes!
Vinverdenen udvikler sig konstant – den bliver mere international, varieret og oplevelsesorienteret. Stefan Breuer tager højde for dette med fremstilling af moderne vine, udveksling af erfaringer med kolleger, og deltagelse i vinsmagninger hos samarbejdspartnere. Som han siger: ”Gode ideer kan kun ske når du åbner øjnene”!
”Vin er nydelse og lidenskab. Få ting er lige så spændende og varierende som vin. Uanset om man arbejder i vingården eller i kælderen, så handler det om at få det bedste ud af druerne - det er min passion.” Citat: Stefan Breuer