Mageløs Mosel-hvidvin.
Vinen har hverken den sødme, som normalt forbindes med en Spätlese, eller den tørhed, som en Trocken besidder. Ganske enkelt perfekt afbalanceret.
Vinens karakter:
Denne Mosel-Riesling er lavet med en del restsødme, og det giver en pragtfuld vin med god, fed druesmag, hvor syren føles meget lav. Den holder heldigvis friskheden oppe, så der er en meget fin balance mellem frugt og syre.
Hvad er vinen velegnet til?
Vinen er rigtig lækker til orientalsk mad, stegt fisk og sushi. Den er også fuldstændig genial som velkomst- eller hyggeglas i tide og utide.
Nyd gerne vinen ved cirka 8-10 grader.
Sådan er Riesling Feinherb fremstillet:
Vinen er lavet på Riesling-druer. Halvdelen er høstet fra de gamle vinmarker omkring Mosel, og den anden halvdel kommer fra vinstokke som er beplantet i den meget skiferholdige jord i Thörnicher Ritsch.
Om producenten:
I 1628 arvede familien Ludwig er lille stykke land i Thörnich, ved Mosel-floden. Allerede dengang grundlagdes Weingut Gebrüder Ludwig og i dag – næsten 400 år og mange generationer senere – driver Meike og Thomas Ludwig vingården videre med stor passion og lidenskab. Cirka 10 hektar land beplantet med vinstokke på stejle, skiferholdige sydsydvest vendte skråninger, har Ludwig til rådighed og man har valgt at specialisere sig i Riesling vine. Man dyrker dog også andre druer, men det er især deres Riesling vine der udmærker sig ved at have en utrolig flot og indsmigrende karakter.
Hos Weingut Gebrüder Ludwig tilstræbes det, at man i vinfremstillingen går efter den højeste kvalitet ved hjælp af naturlige midler og som Thomas siger: ”Så meget som nødvendigt – så lidt som muligt.”
I disse år oplever Mosel den måske største koncentration af unge, ambitiøse og talentfulde vinmagere i sammenligning med resten af vintyskland. Unge, der målrettet og kompromisløst brænder for den fremragende og forførende moderne-klassiske Mosel-stil. Meike og Thomas er symboler på netop dette og vi anbefaler dig at prøve deres vine.