Thörnicher Riesling Feinherb
Thörnicher Riesling Feinherb

Mageløs Mosel-hvidvin.


Vinen har hverken den sødme, som normalt forbindes med en Spätlese, eller den tørhed, som en Trocken besidder. Ganske enkelt perfekt afbalanceret.

Vinens karakter:

Denne Mosel-Riesling er lavet med en del restsødme, og det giver en pragtfuld vin med god, fed druesmag, hvor syren føles meget lav. Den holder heldigvis friskheden oppe, så der er en meget fin balance mellem frugt og syre.

Hvad er vinen velegnet til?

Vinen er rigtig lækker til orientalsk mad, stegt fisk og sushi. Den er også fuldstændig genial som velkomst- eller hyggeglas i tide og utide.

Nyd gerne vinen ved cirka 8-10 grader.

Sådan er Riesling Feinherb fremstillet:

Vinen er lavet på Riesling-druer. Halvdelen er høstet fra de gamle vinmarker omkring Mosel, og den anden halvdel kommer fra vinstokke som er beplantet i den meget skiferholdige jord i Thörnicher Ritsch.

Anmeldelser:

Årgang 2017 - 5 stjerner på vinavisen.dk:
"Lækker hvidvin med en ren og uforfalsket Riesling-smag og en fin sødme, som den jo skal have, når der står Feinherb på etiketten. Men også med en god syre, der spiller op til sødmen. Lang eftersmag."

Årgang 2016 - 6 stjerner på flaskehalsen.nu:
"Hvis jeg skulle beskrive, hvad jeg allerbedst kan lide ved mine favorit-Riesling-vine, så ville det være noget i retning af fornøjelsen ved de superfyldige og bløde noter, der samtidig har en masse skønne nuancer og en frisk lethed. Hvis den, jeg skulle beskrive det for, ikke helt fornemmede, hvad jeg mente, så ville jeg åbne for det moderne internet og bestille en flaske Gebrüder Ludwig Thörnicher Riesling Feinherb 2016 hos Holte Vinlager. Når mit hårdtarbejdende postbud (for Guderne skal vide, at han slider for sin løn, når
jeg er på hans rute) ringede på døren et par dage senere og leverede vinen til mig, ville jeg invitere vedkommende – og måske også postmanden – indenfor og lade dem nyde et glas af den. For det er nemlig en Riesling med superfyldige og bløde noter, der samtidig har en masse skønne nuancer og en frisk lethed. Kunne jeg ønske ret meget mere af en Riesling? Næppe!"


Årgang 2016 - 5 stjerner og GODT KØB i Ekstra Bladet: 
"Intense grønne æbler og citrus i næse, fortsætter i smagen med en let frugtsødme, blomster og tropisk frugt. Pæn syre og en vellavet vin med en pæn frugtig afslutning."

Om producenten:

I 1628 arvede familien Ludwig er lille stykke land i Thörnich, ved Mosel-floden. Allerede dengang grundlagdes Weingut Gebrüder Ludwig og i dag – næsten 400 år og mange generationer senere – driver Meike og Thomas Ludwig vingården videre med stor passion og lidenskab. Cirka 10 hektar land beplantet med vinstokke på stejle, skiferholdige sydsydvest vendte skråninger, har Ludwig til rådighed og man har valgt at specialisere sig i Riesling vine. Man dyrker dog også andre druer, men det er især deres Riesling vine der udmærker sig ved at have en utrolig flot og indsmigrende karakter.

Hos Weingut Gebrüder Ludwig tilstræbes det, at man i vinfremstillingen går efter den højeste kvalitet ved hjælp af naturlige midler og som Thomas siger: ”Så meget som nødvendigt – så lidt som muligt.”

I disse år oplever Mosel den måske største koncentration af unge, ambitiøse og talentfulde vinmagere i sammenligning med resten af vintyskland. Unge, der målrettet og kompromisløst brænder for den fremragende og forførende moderne-klassiske Mosel-stil. Meike og Thomas er symboler på netop dette og vi anbefaler dig at prøve deres vine.Vis mere
Vis mindre

Thörnicher Riesling Feinherb

   På lager
Antal
Alc %11,5%
LandTyskland
OmrådeMosel
VinhusWeingut Gebr. Ludwig
Årgang2019
DruerRiesling
SmagsretningFrugtig
Frisk
Eksotisk
Halvtør
Velegnet tilAperitif/uden mad
Lette retter
Smagfulde oste
Asiatisk
Fisk fra grillen
Flaskestørrelse75 cl.
TypeHvidvin
VarenummerT01231005
Mest sete varer
Hverdagens Rosévine
Hverdagens Rosévine Før 525,00
340,00
Hverdagens Hvidvine
Hverdagens Hvidvine Før 476,00
340,00
Hverdagens Rødvine
Hverdagens Rødvine Før 460,00
340,00