Thörnicher Riesling Trocken
Thörnicher Riesling Trocken

Forrygende Riesling fra Mosel.


En sprød og venlig Mosel-vin fuld af frugt og velintegreret sødme og syre. En rigtig ”darling”, der vil behage enhver med hang til tysk Riesling.

5 stjerner og 90 point fra flaskehalsen.nu:
"Riesling behøver ikke være nyskabende og utraditionel, for druesorten i sig selv har så meget kvalitet – og så mange muligheder indenfor de velkendte rammer – at der stadig er storartet plads til at udfolde sig. Det gør Gebr. Ludwig med denne tørre variant af deres Mosel-høst, og ligesom i tidligere årgange er det en absolut godkendt oplevelse.

Det er rigtig lækkert med en solid bund, der giver plads til at nuancerne med deres fuldmodne substans gavmildt kan dele ud af de tørre, spændende, frugtige og både syre- og sødmeprægede elementer, der får helheden til at smelte skønt sammen. Her har vi en Riesling, der ikke er bange for at bekende kulør i den fyldige genre, selvom den stadig helt klart er i den tørre afdeling."


Vinens karakter:

Frisk, klar og mineralsk duft med toner af citrus. I smagen er den fyldig og tør med frisk smag af citrus og grape, og herefter afsluttet med en fin syre. Den har en god frugtfedme og dejlig længde i eftersmagen.

Hvad er vinen velegnet til?

Meget velegnet til fisk og skaldyr, asiatiske retter, samt lyst kød og kylling.

Drik gerne vinen ved cirka 8-10 grader.

Sådan er Riesling Trocken fremstillet:

Vinen er lavet på Riesling-druer. Halvdelen er høstet fra de gamle vinmarker omkring Mosel, og den anden halvdel kommer fra vinstokke som er beplantet i den meget skiferholdige jord i Thörnicher Ritsch.

Tidligere anmeldelse:


Årgang 2018 - 5 stjerner på flaskehalsen.nu:
"Det er ikke for sjov, at det her er en af de helt store sællerter hos den landsdækkende Holte Vinlager-kæde. For det er Riesling på et kvalitetsniveau, hvor det er svært at sætte en finger på det – og på et prisniveau hvor de fleste kan være med. Det er ikke super-kompliceret og komplekst, men samtidig er det bestemt ikke nogen røvballe-vin. Der er fine og spændende nuancer til dem, der har lyst at gå på opdagelse i dem, men vinen er pakket ind i en rigtig fin og let tilgængelig stil, der også tilgodeser dem, der ikke ønsker at analysere de gyldne dråber i timevis. Den klassiske Riesling-balance mellem syre og sødme er velskabt og velgjort, og det er en vin, der leverer varen på mange niveauer."

Om producenten:

I 1628 arvede familien Ludwig er lille stykke land i Thörnich, ved Mosel-floden. Allerede dengang grundlagdes Weinhaus Gebrüder Ludwig og i dag – næsten 400 år og mange generationer senere – driver Meike og Thomas Ludwig vingården videre med stor passion og lidenskab. Cirka 10 hektar land beplantet med vinstokke på stejle, skiferholdige sydsydvest vendte skråninger, har Ludwig til rådighed og man har valgt at specialisere sig i Riesling vine. Man dyrker dog også andre druer, men det er især deres Riesling vine der udmærker sig ved at have en utrolig flot og indsmigrende karakter.

Hos Weinhaus Gebrüder Ludwig tilstræbes det, at man i vinfremstillingen går efter den højeste kvalitet ved hjælp af naturlige midler og som Thomas siger: ”Så meget som nødvendigt – så lidt som muligt.”

I disse år oplever Mosel den måske største koncentration af unge, ambitiøse og talentfulde vinmagere i sammenligning med resten af vintyskland. Unge, der målrettet og kompromisløst brænder for den fremragende og forførende moderne-klassiske Mosel-stil. Meike og Thomas er symboler på netop dette og vi anbefaler dig at prøve deres vine!

Vis mere
Vis mindre

Thörnicher Riesling Trocken

   På lager
Antal
Alc %12,5%
LandTyskland
OmrådeMosel
VinhusWeingut Gebr. Ludwig
Årgang2019
DruerRiesling
SmagsretningTør
Aromatisk
Velegnet tilAperitif/uden mad
Fisk
Asiatisk
Kylling
Flaskestørrelse75 cl.
TypeHvidvin
flaskehalsen.nu
VarenummerT01231003
Mest sete varer
Hverdagens Rosévine
Hverdagens Rosévine Før 525,00
340,00
Hverdagens Rødvine
Hverdagens Rødvine Før 460,00
340,00
Hverdagens Hvidvine
Hverdagens Hvidvine Før 476,00
340,00
Roc de Candelon
Roc de Candelon Fra 69,00