Alsace Riesling Bollenberg
v/6 fl.
130,00
v/1 fl.
149,00
Crémant d'Alsace Brut
v/6 fl.
110,00
v/1 fl.
139,00
Vouvray Les Grottes Blanches
v/6 fl.
120,00
v/1 fl.
139,00
Bocinets Selecció Montsant
v/6 fl.
120,00
v/1 fl.
149,00
Pradorey Crianza - Finca Valdelayegua
v/6 fl.
150,00
v/1 fl.
169,00
Castello di Verrazzano Chianti Classico
v/6 fl.
145,00
v/1 fl.
169,00
Cava Brut
v/6 fl.
85,00
v/1 fl.
95,00
Jean-Louis Grande Réserve Côtes du Rhône
v/6 fl.
89,00
v/1 fl.
119,00
Barbera d'Alba Terre Sabaude
v/6 fl.
89,00
v/1 fl.
149,00
Château Tour de Grenet
v/6 fl.
150,00
v/1 fl.
169,00
Morin - Bourgogne Chardonnay Vielles Vignes
v/6 fl.
169,00
v/1 fl.
199,00
Medievo Gran Reserva Rioja
v/6 fl.
129,00
v/1 fl.
169,00
Granite Hill Pinot Noir
v/6 fl.
135,00
v/1 fl.
169,00
Granite Hill Old Vine Zinfandel
v/6 fl.
135,00
v/1 fl.
169,00
Morin - Pinot Noir Vieilles Vignes
v/6 fl.
189,00
v/1 fl.
229,00
Montepulciano d'Abruzzo
v/6 fl.
100,00
v/1 fl.
149,00
Crozes-Hermitage Martinelles Rouge
v/6 fl.
179,00
v/1 fl.
229,00
Ànima del Priorat
v/6 fl.
180,00
v/1 fl.
199,00
 

Hvilke vine passer til juledagene



Juledagene er fyldt med varme frikadellerester, simreretter, fjerkræ, osteborde og lange gåture, hvor man kommer hjem til et dejligt glas rødvin med kolde fingre og røde kinder. Vintervine er vine med varme, ro, dybde og fylde. Det er flasker, der føles som at pakke sig ind i et hyggeligt, varmt tæppe, mens sneen rammer ruden, og juletræet stadig står og glimter i baggrunden.

Rødvin til juledagene


Rødvin er stjernen i juledagene. De fleste vælger noget blødere og rundere end juleaften, hvor vinen skulle stå imod både and og flæskesteg. I dagene efter jul må rødvinen gerne være lidt mere afslappet, men stadig varm og vinterlig. Tænk i Syrah med pebernoter og mørke bær, Zinfandel med kroppen i behold, modne vine fra Rhône eller Chianti Classico, der har fået lidt alder – måske endda også fyldig Pinot Noir fra Californien og Tyskland. De passer godt til frikadellerester, simreretter, roastbeef, ost og lune retter, som man samler sammen på tallerkenen mellem jul og nytår.

Hvidvin til juledagene


Hvidvin hører også til julens efterdønninger. Mange har fået rigeligt med tunge retter juleaften, så en frisk hvidvin med nerve kan føles som en lille genstart. Mange elsker især hvid Bourgogne med et strejf af smør og citrus; Alsace Riesling med intensitet og høj syre eller Chenin Blanc, som kombinerer friskhed, frugtdybde og lidt restsødme på en vintervenlig måde. Hvidvin til juledagene passer til lette fiskeretter, lune tærter, salater med vinaigrette og osteborde, hvor du gerne vil have noget, der løfter i stedet for at tynge.

Mousserende vine i juledagene


Bobler er perfekte i juledagene, hvor man har tid til at nyde et glas midt på eftermiddagen eller før et besøg hos familien. Mousserende vin frisker ganen op efter tunge julemåltider og fungerer som en hyggelig velkomst, når du har gæster i dagene mellem jul og nytår. Cava, Crémant eller Champagne er oplagte valg. De passer til både snacks, saltede nødder og småretter, der dukker op, når man lige tømmer køleskabet.

Vintervine til simreretter og hygge


Når vintermaden fylder mere i juledagene, får vinene lov til at blive både mørkere og dybere. Cabernet Sauvignon fra Chile eller Californien, saftige vine fra Priorat og Montsant – og moden Tempranillo fra Ribera del Duero er alle vine, der giver varme og fylde. De er perfekte til grydekylling, oksesteg, pulled pork, cassoulet og alt det, man lader simre i flere timer. Her fungerer vintervine som et varmt håndtryk, der følger retten helt til dørs.

Sød vin til juledagene


Selv om risalamanden er spist, må sød vin gerne få lov at fylde i juledagene. Mange hygger sig med småkager, konfekt eller en rest risalamande dagen efter. Her er portvin, Recioto og søde hvide vine oplagte valg. Ruby- og LBV-portvin giver varme, mørk frugt og en blød mundfølelse, som passer perfekt til de sidste julekager og konfekt. Tawny-portvin med nøddenoter og blød frugt fungerer til bagværk, ost og hygge ved juletræet.

Hvilke vine drikker man op til jul


I dagene før jul vælger mange vin, der både kan bruges i køkkenet og i glasset. Let rød Bourgogne, hvid Bourgogne, Riesling, Barbera, Chianti, Montepulciano og mousserende vine er populære i dagene op til jul, hvor man gerne vil holde tingene lette, men stadig festlige. Her får du vine, der passer til de sidste forberedelser, små retter, familiehygge og de hyggelige stunder, hvor man lige tager et glas i stearinlysenes skær.

Hvilke vine drikker man efter jul


Efter jul har man ofte brug for varme i glasset, men uden at det bliver alt for tungt. Mediumfyldige vintervine som Syrah, Rioja, Merlot fra Bordeaux eller Pinot Noir med dybde er alle vine, der passer perfekt til juledagene. De føles hyggelige, runde og vinterlige, men uden at være juleaften på flaske.

Så hvilken vin skal du vælge til juledagene?


Vælg vintervine med varme og blød frugt, når du skal finde vin til juledagene. Rødvine som Syrah, Rhône-blends og Zinfandel er oplagte. Friske hvidvine som Riesling og Bourgogne giver lethed midt i alt det tunge. Bobler skaber hygge og energi, og søde vine holder liv i den sidste konfekt og småkagerne. Så har du vine, der passer perfekt til dagene op til jul, i juledagene og efter jul, hvor vinterens ro fylder mere i både glas og hverdag.