Alsace Riesling Bollenberg
Alsace Riesling Bollenberg
Kongen af Alsace kalder man denne vin, som er fremstillet på måske verdens bedste hvidvinsdrue - Riesling. Druerne til vinen kommer fra vinstokke hvor 80% er over 50 år, 15% 17 år og 5 % 5 år. 


Denne riesling er en meget aromatisk vin, der dyrkes på kalksten jord beliggende i Bollenberg. Et berømt vinområde. .Duften er ekspressiv med aromaer af lime og grapefrugt. På ganen er den velstruktureret med en elegant "rygrad" af modne syre og en næsten saftig eftersmag.Det er en vin til at nyde til høj gastronomi, f.eks. helleflynder, krebs eller hummer, men passer også til hvidt kød, som svinekød eller fjerkræ.


Vinen er drikkeklar nu -  men kan også gemmes op til 5 år fra produktionsåret. 


Ønolog Hartmann Hubert overtog familiens ejendom i 1986, og fra dette år er vinmarker og produktion bare vokset og vokset, fra 6 hektar til idag 24 hektar, men absolut også i omdømme. Idag er hans søn Gautier Hartmann også involveret i produktionen. 

3 hektar vinmarker er placeret på 5 Grand Crus: Rangen, Kitterlè, Kessler, Pfingstberg og Zinnkoepflè.

Vinmarkerne strækker sig fra 20 km. fra Thann til Westhalten.

De fleste marker ligger på ret stejle skråninger, der vender mod syd. På Ch. d’Orschwihr fremturer man med at høste med 25-30% lavere udbytte end gennemsnittet for Alsace. Dette giver en større intensitet og stuktur i vinene.


Chateau D´Orschwihr sælger kun vine fra egne vinmarker og der tilføjes aldrig sukker til druerne. Du vil dog altid kunne læse om restsukker på etiketten. Denne har 2,5 g/liter og bemærk alkoholprocent 12,5 %.


85% af produktionen hos Château d`Orschwihr eksporteres til Europa, Amerika og lidt til Asien, primært til de bedste vinbutikker og restauranter.

Vis mere
Vis mindre

Alsace Riesling Bollenberg

   På lager
Antal
TypeHvidvin
Alc %12%
LandFrankrig
OmrådeAlsace
VinhusChâteau d'Orschwihr
Årgang2016
DruerRiesling
SmagsretningTør
Frisk
Aromatisk
Mineralsk
Velegnet tilAperitif/uden mad
Skaldyr
Fisk
Salater
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerT01931013
Andre har også købt
Alsace Pinot Gris Bollenberg
Primitivo di Manduria Riserva
Cantorum Chardonnay