Vinen har en virkelig lækker smag, og så er den samtidigt utrolig blød og behagelig.
Vinens karakter:
Vinen har en struktureret og koncentreret stil, og så har den en moden duft af røde blommer og hindbær. Smagen er intens, tør og let krydret.
Hvad er vinen velegnet til?
Egner sig rigtig godt til braiserede kødretter, kronvildt eller smagfulde oste.
Serveringstemperatur cirka 16-18 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Lavet på 50% Syrah, 40% Grenache og 10% Mourvedre. Vinen er lagret i rustfrie ståltanke.
Om Côtes du Rhône:
Rhône-dalen har været et knudepunkt for vinkultur siden oldtiden, og er lige så populær i dag. En ting kan man sige om denne fantastiske region og det er: der er intet sted som Rhône! Vindyrkning, som vi kender den, ankom til Sydfrankrig med grækerne i det 4. århundrede f.Kr., men det var romerne, der virkelig etablerede vinmarkerne og omdømmet i området ved hjælp af Rhône som deres motorvej gennem Frankrig.
Côtes du Rhône står for 50% af dalens produktion, og betegnelsen kan også kaldes for vindistriktets 'entry level'. De fleste rødvine er blandinger baseret på Grenache eller Syrah, og vinmarkerne er plantet på en lang række af forskellige jordarter. Produktionsreglerne er ikke lige så strenge som ved de højere betegnelser som fx Villages og Cru-områderne, men vinene skal dog have et minimum på 11% alkohol, og være fremstillet af de 21 sanktionerede druesorter.
Som regel er Côtes du Rhône vine lette at drikke - de er madglade vine, der er perfekte til hverdagen.