Côtes du Rhône Villages Vieilles Vignes
Côtes du Rhône Villages Vieilles Vignes

Côtes du Rhône Villages med fuld valuta.


Denne vin er lavet på druer fra gamle vinstokke, vieilles vignes, og det betyder ekstremt meget. Rodnettet er forankret dybt nede i jorden, og det tilfører vinen mineraler og smagsstoffer af uvurderlig karakter.

Vinens karakter:

I duften, bærer denne vin præg af sorte bær og frugter. I smagen findes brombær, oregano, lakrids, sød tobak og frisk peber. En god frisk frugtsyre giver vinen liv i glasset og husk ikke at gem vinen for længe, da netop friskheden skal nydes i denne vin.

Hvad er vinen velegnet til?

Den vil være særdeles fremragende til lammekølle – især hvis den er gavmildt krydret med hvidløg og provencalske krydderurter. Kød fra grillen vil den også være perfekt til.

Serveringstemperatur cirka 16-18 grader.

Sådan er vinen fremstillet:

Vinen er lavet på 80% Grenache og 20% Syrah. Druerne kommer fra minimum 60 år gamle vinstokke.

Om producenten:

Domænet fik sit navn i 1969, da Roger Perrin overtog vingården efter sin svigerfar, Paul Bravay. Under tragiske omstændigheder døde han midt under en høst i 1986, og herefter overtog sønnen, Luc. Luc var færdiguddannet som ønolog og havde været i lære hos Chateau Beaucastel – én af de absolut bedste producenter i Châteauneuf-du-Pape. Han moderniserede faciliteterne i slutningen af 90’erne, så bygninger såvel som udstyr, den dag i dag, fremstår særdeles velordnede.

Men også han blev ramt af en trist skæbne og tabte kampen mod kræften i 2010. Siden har vingården været drevet af Luc’s søster, Véronique og hendes søn, Xavier.
Véronique arbejdede inden overtagelsen, som praktiserende ønolog i Bourgogne og Xavier har gennemgået en ønologisk uddannelse i Macon, ligeledes i Bourgogne.
De to og resten af holdet, arbejder nu på, at forevige Roger og Lucs visioner, med grundprincipperne;
observation, respekt for naturen, knowhow og tæt samarbejde med deres kunder.

Domaine Roger Perrin er beliggende i den sagnomspundne landsby Chateauneuf-du-Pape, som er beliggende i den sydlige del af Rhône-dalen. Rhône-dalen er ca 800 km lang og går gennem Frankrig og Schweiz. Den har sit udspring i Valais i Schweiz og sit udløb i Camargue, et stort sumpområde syd for Nîmes og Avignon.


Vis mere
Vis mindre

Côtes du Rhône Villages Vieilles Vignes

   På lager
Antal
Alc %14,5%
LandFrankrig
OmrådeSyd Rhône
VinhusRoger Perrin
Årgang2018
DruerSyrah
Grenache Noir
SmagsretningFrugtig
Kraftig
Krydret
Tør
Velegnet tilBøffer
Kød fra grillen
Lam
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
Se video
VarenummerT00831065
Mest sete varer
Andre har også købt
Bulletin Shiraz
Bulletin Shiraz
Fra 55,00
Cava Rosado Brut
Cava Rosado Brut
Fra 79,00
Observer Grand Reserve Chardonnay