Klassisk bordeaux med fylde og finesse.
Fra topslottet i Lussac Saint-Emilion får du her en fantastisk lækker rødvin som er yderst drikkevenlig.
Vinens karakter:
Flot bordeaux-vin med alle de klassiske træk: Fine afrundede tanniner, luksuriøse fadkrydderier og mineralske nuancer – hvor er det bare godt.
Hvad er vinen velegnet til?
Det er en helt perfekt rødvin til saftige steaks, lam med urter, andebryst, svampe, charcuteri og modne oste.
Serveringstemperatur cirka 16-18 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Drueblandingen består af 82% Merlot, 11% Cabernet Franc og 7% Cabernet Sauvignon. Vinen lagres 18 måneder dels på egetræsfade, dels på tank, for derefter at flaskelagre i slottets imponerende kældre udgravet i kalkklippen. Château Tour de Grenet er beliggende på en af områdets højeste skråninger med meget ler- og kalkholdig jord.
Om Château Tour de Grenet:
Familien har været i vinbranchen siden 1922, da Jean-Baptiste Brunot købte Ch. l’Hermitage. Den nuværende Jean-Baptiste er 3. generation. Efter uddannelse som ønolog og læge købte han i 1970 Ch. Tour de Grenet, i 1978 Ch. Piganeau, og i 1984 arvede Mme. Brunot Ch. Maledan. Sidste skud på stammen er Ch. Le Gravillot, Lalande-de-Pomerol.
Arvefølgen er sikret, idet sønnen Vincent, landbrugsingeniør og ønolog, er indtrådt i firmaet med ansvar - dels for vinificering, dels eksportmarkedet.