Cava - spanske bobler med value-for-money.
Det er spansk - det er mousserende - og det smager virkelig godt!
Anmeldelser:
Jennifer Delaloca - Vinmelder & vinblogger - 10/12 point.
International Wine Challenge - Bronzemedalje
Vinens karakter:
Dejligt perlende cava med en herlig strågul farve og markante bobler. Fin, frisk og tiltalende duft. Den er elegant og attraktiv i smagen med den fine friske frugt og gode tørre afslutning.
Hvad er vinen velegnet til?
Vinen er et perfekt valg til velkomst når der holdes fest - den er også meget velegnet til lettere fisk- og skaldyrsretter eller salte tapas.
Sådan er vinen fremstillet:
Cavaen er lavet på druerne Macabeo, Xaral-lo og Parellada, og har lagret minimum 15 måneder på flaske før den frigives til salg.
Om cava:
Cava er en lidt pudsig størrelse, idet vinområdet, hvor man må producere denne vin, ikke er samlet ét sted i Spanien, men fordelt over syv regioner i det store vinland. Langt størstedelen fremstilles dog i Catalonien og primært på de tre klassiske druesorter Macabeo, Parellada og Xarel-lo.