Benedetti Valpolicella Ripasso
v/6 fl.
150,00
v/1 fl.
169,00
Lebrioni Governo
v/6 fl.
85,00
v/1 fl.
129,00
Barbera Appassimento Terre Sabaude
v/6 fl.
100,00
v/1 fl.
149,00
La Forte Appassimento Rosso
v/6 fl.
69,00
v/1 fl.
99,00
Ripasso Superiore Classico - "Croce del Gal"
v/6 fl.
200,00
v/1 fl.
229,00
Ca' del Monte - Amarone 2013
v/6 fl.
380,00
v/1 fl.
399,00
Appassimento La Forte
v/6 fl.
79,00
v/1 fl.
119,00
Ca' del Monte - Amarone 2017
v/6 fl.
300,00
v/1 fl.
329,00
En vintradition med intens smag

Appassimento er en klassisk italiensk vinproduktionsteknik, der stammer fra regioner som Veneto og Apulien. Metoden indebærer, at druerne tørres, ofte på bambusmåtter eller i specialdesignede tørrekamre, efter de er blevet høstet. Tørreprocessen koncentrerer sukkeret og smagsstofferne i druerne, hvilket giver vinen en intens og fyldig smag.

Teknikken giver altså vine, der har en kompleks karakter med nuancer af tørrede frugter, krydderier og en smule sødme. Appassimento-vine er kendt for deres dybe, runde smagsprofil og en perfekt balance mellem sødme og syre, hvilket også gør dem til en favorit til kraftigere retter – bl.a. traditionel dansk mad og and.