Kraftig rødvin af tørrede Barbera-druer!
I Danmark er vi vilde med kraftige og saftige vine, som kan hamle op med vores intense madretter. Vores smagsløg er vant til eksplosive og dybe smagsindtryk, så derfor finder man især meget appassimento-vin på markedet, som er lavet på tørrede druer. Disse vine har en stor intensitet og koncentration med fyldig krop og varmende alkohol, som komplementerer vores madvaner perfekt.
Prøv denne Barbera og oplev, hvad appassimento-metoden bidrager med af herligheder!
Vinens karakter:
Blød og frisk duft af sort frugt, lakrids og tørret kød. Smagen er kraftig og intens med dejlige noter af tørrede kirsebær, brombær og svesker. Desuden vil du kunne fornemme en tørret floralitet sammen med chokolade, tobak og sød lakrids. Vinen er kraftig, rund og meget drikkevenlig med en blid struktur.
Hvad er vinen velegnet til:
Fantastisk til grillet rødt kød, lagrede oste og vildt. Grundet vinens store saft og kraft er den også perfekt til klassiske danske retter. Servér den gerne ved cirka 16-18 grader.
Om appassimento-metoden:
Appassimento er en dyr proces; en traditionel italiensk teknik, hvor man tørrer druerne på tørrelofter før vinificeringen i op til flere måneder efter høsten. Normalt høstes druerne i begyndelsen af efteråret, men i appassimento-processen forlænges modningsperioden ved at lade druerne tørre i velventilerede omgivelser. Dette gør man for at reducere mængden af vand i druerne og øge sukkerindholdet samt koncentrationen af smag og aroma.
Under tørringsprocessen mister druerne en del af deres væskeindhold, hvilket fører til en koncentration af sukker, syre og andre naturlige forbindelser. Resultatet er druer, der er mere fyldige, sødere og har en intens og kompleks smag.
Teoretisk set laver man altså vine af rosiner, som i de færdige vine, giver komplekse noter af tørret frugt, alkoholisk varme og en glykolsk mundfølelse; altså en fyldig krop.