Rødvin med sol, varme og krydderi.
Med sin store fylde, blide struktur og let sødmefulde frugt er denne vin et sikkert hit i de kolde måneder. Ydermere bidrager sydens sol og varme i den grad med ekstra fylde uden medfølgende garvesyre.
Vinens karakter:
Her får du masser af moden blomme og kirsebær i smagen. Hertil opdages også lakrids, chokolade og nødder. Det er en fyldig og lidt fed vin, som de fleste vil blive ret begejstret over.
Hvad er vinen velegnet til?
Vinen er rigtig god til solide madretter med gods i. Og fordi den er rig på frugt og fattig på garvesyre kan den også sagtens drikkes uden mad med stort velbehag.
Serveringstemperatur cirka 16-18 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Dens særlige komprimerede charme kommer af, at druerne har gennemgået appassimento-metoden, som betyder at druerne er tørret ind, så indhold og sødme er betydeligt mere koncentreret end vanligt. Det gør den rigere og mildere, og den får mere sødme og mere karakter. Druerne til denne Appassimento er Primitivo, Negroamaro og Malvasia Nera. Efter høst og gæring, lagres vinen kort på egetræsfade.
Appassimento-teknikken er mest kendt fra Valpolicellas Ripasso- og Amarone-vine i den anden ende af Italien, men den fungerer altså også til perfektion i Apulien!