Forrygende Amarone vin i absolut topklasse!
Druerne til vinen er håndplukket fra den sagnomspundne vinmark ”Croce del Gal”. Vinmarken er over 50 år gammel, og druerne høstet i begyndelsen af oktober. Herefter opbevares de i kasser indtil februar. I denne periode gennemgår druerne en naturlig ældningsproces og skrumper ind til halv størrelse. Dette resulterer i en enorm koncentration af sukker, farve og parfumerede elementer.
Farven er rubinrød med granatrøde refleksioner. Duften er intens, æterisk og med stor finesse og kompleksitet. Tydelige spor af kirsebær, tørrede druer, vanilje, chokolade og krydderier opdages i næsen.
Smagen er kraftig og muskuløs, men samtidig meget elegant og fløjlsblød. Fine tanniner perfektionere vinen, og eftersmagen byder på noter af saftige kirsebær og tørret frugt.
Vinen er lagret minimum 48 måneder på franske egetræsfade af forskellige størrelser. Fermentationen/gæringen varer omtrent 90 dage.
Vinen bør serveres ved cirka 18 grader og hæld den gerne på karaffel en time inden servering.
Den er en perfekt ledsager til krydrede pastaretter, rødt kød, smagfulde oste, vildt og mørk chokolade!
Vingården Benedettis historie begynder i 1924. Angela og Gaetano Chesini havde efter mange års hårdt arbejde i Tyskland endelig fået sparet nok penge op til at kunne købe et stykke land i Valpolicella. Med deres egne hænder byggede de et hus og anlagde frugttræer og vinmarker.
To generationer senere overtog Guiseppe, Davide og Simone vingården fra deres forældre, i 1995. De har alle uddannet sig inden for vindyrkning, og i 2003 lancerede de deres første Amarone vin. Både deres Ripasso- og Amarone vine opnåede fra start stor anerkendelse, og det skyldtes hårdt og dedikeret arbejde med især kultivering af vinstokke, manuel håndplukning, det møjsommelige arbejde ved vinfremstilling, og sidst men ikke mindst, dygtig markedsføring. Familienavnet Benedetti betyder i øvrigt ”velsignet”.
I dag består vingården af 14 hektar land beplantet med vinstokke i Valpolicella området, og vinene eksporteres til 15 lande.