Benedetti Amarone  Magnum
Benedetti Amarone  Magnum

Fuldmoden Amarone på magnumflaskeEn Amarone kan klare mange madmæssige parringer, som andre vine må give op overfor. Amaronen går eksempelvis rigtig godt til dansk julemad og selv ikke rødkål, brunede kartofler, svesker og æbler kan slå den omkuld. Det er den høje alkohol og koncentrationen i vinen, som står godt til den lidt syreholdige mad.

Lokalt i Veneto spiser man ofte kraftige gryderetter til Amarone, hvilket også et perfekt match.

Vinens karakter:

Røde bær i duften. En frugtig og flot sammensat vin med blommer, sorte kirsebær, lakrids, peber og vanilje i smagen. Yderst velbalanceret med pæn kompleksitet og lang afslutning.

Sådan laves en Amarone:

Amarone er en af de mest populære vine i Danmark. Den kraftige og alkoholtunge vin, som ofte holder mere end 15% alkohol, har vundet vores hjerter. Amarone fremstilles i Valpolicella i Veneto i det nordlige Italien - ikke så langt fra Gardasøen. Et smukt kuperet område på kanten til Alperne. Vinen produceres som en almindelig vin på gængse druer som Corvina, Rondinella og en række øvrige lokale druer – de samme druer, som i de almindelige bordvine fra Veneto. Det, der adskiller en Amarone er derimod, at man, efter at druerne er plukket, lader dem tørre i typisk 3 måneder i store tørrehuse.

Oprindeligt blev de lagt på tørrelofter på sivmåtter, og kun de bedste og mest sukkerholdige druer blev udvalgt. Denne "tørringsproces" fordamper noget af vandet i druerne (typisk omkring 30%) og derved koncentreres sukkerindholdet. Og da det er sukkeret, der omdannes til alkohol, giver det mere alkohol til Amaronen. Først derefter presses druerne og fadlagres. En meget tidskrævende og dyr proces som gør, at vinene generelt er kostbare.

Om Cantine Benedetti:

Vingården Benedettis historie begynder i 1924. Angela og Gaetano Chesini havde efter mange års hårdt arbejde i Tyskland endelig fået sparet nok penge op til at kunne købe et stykke land i Valpolicella. Med deres egne hænder byggede de et hus og anlagde frugttræer og vinmarker.

To generationer senere overtog Guiseppe, Davide og Simone vingården fra deres forældre, i 1995. De har alle uddannet sig inden for vindyrkning, og i 2003 lancerede de deres første Amarone-vin. Både deres Ripasso- og Amarone-vine opnåede fra start stor anerkendelse, og det skyldtes hårdt og dedikeret arbejde med især kultivering af vinstokke, manuel håndplukning, det møjsommelige arbejde ved vinfremstilling, og sidst men ikke mindst, dygtig markedsføring. Familienavnet Benedetti betyder i øvrigt ”velsignet”.

I dag består vingården af 14 hektar land beplantet med vinstokke i Valpolicella området og vinene eksporteres til 15 lande.
Vis mere
Vis mindre

Benedetti Amarone Magnum

995,00
   På lager
Antal
Alc %17%
LandItalien
OmrådeVeneto
VinhusBenedetti
Årgang2011
DruerCorvina
Rondinella
Croatina
Corvinone
SmagsretningFrugtig
Kraftig
Krydret
Tør
Kompleks
Velegnet tilTunge retter
Simre/gryderetter
Smagfulde oste
Julemad
Bøffer
Kød fra grillen
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerP12175211