Champagne med nøje afstemt sødme.
Vi fik i sin tid tilsendt ti prøveflasker demi-sec champagne fra Pierre Trichet med forskellige sødmegrader. Valget faldt på denne skønne udgave, der er lavet på Pinot Meunier og Pinot Noir. Den har nemlig den helt rigtige balance mellem frugt og syre, efter vores smag.
Champagnens karakter:
Herlig, fyldig Premier Cru-champagne med en lækker duft af eksotiske frugter som ananas, passionsfrugt og abrikos. Disse elementer går igen i smagen, som afsluttes flot af en afbalanceret sødme.
Hvad er champagnen velegnet til?
Særdeles velegnet til kransekage, desserter eller som hyggeglas. Nyd gerne champagnen ved cirka 9-11 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er lavet på 50% Pinot Meunier og 50% Pinot Noir. Altså kun røde druer - deraf navnet, Blanc de Noirs.
Anmeldelser
smagpaavin.dk - 5 STJERNER:
"Gylden i glasset med et lille mørkt skær. Pæne, små vedvarende bobler og en ganske kompleks næse med nedfaldspærer, kys (marengs) og cigaretpakke. Fyldig og let sød i munden, der har cremede noter af ferskner, kiks og en lille smule vanilje. En lækker blanc de noirs demi-sec, der er lige på grænsen til at være sød nok til kransekagen – men til en dessert med primært bær vil den sidde lige i skabet."
Om producenten:
Champagnehuset, Pierre Trichet, præsenterer den moderne stil, der er mere eksotisk og frugtrig, og med en ikke alt for tør mundfornemmelse. Pierre Trichet er et familieejet champagne-hus, der går gennem 3 generationer. Vinmarkerne bliver til stadighed udviklet og forbedret i forhold til familietraditionen.
Champagnerne lagrer i kældre udskåret fra klippen, i 8 meters dybde og det er med til at sikre at vinene ældes under de bedste forhold. Den årlige produktion er på cirka 70.000 flasker.