Lækker allround-vin fra Ribera del Duero. God fylde, lidt "fed" i stilen og med behagelig krydret eftersmag.
Vinen er lavet på 95% Tempranillo, 3% Cabernet Sauvignon og 2% Merlot. Druerne er nøje udvalgt og høstet manuelt. Efter gæringen har den lagret 3 måneder på europæiske og amerikanske egetræsfade.
Farven er dyb lilla med et rødmende skær. Duften præges af bær som solbær og kirsebær og et strejf balsamisk vanilje. Smagen er blød og afbalanceret og har en tydelig eftersmag af skovbær.
Flaskehalsen.nu - 5 stjerner & 90 point:
"Glem alt om klassiske, tunge spanske rødvine med vilde krydderier og tungt fadpræg. For med denne unge Origen fra 2019 har Prado Rey skabt en charmerende, frisk og ungdommelig rødvin, der er sat sammen af Cabernet Sauvignon, Merlot og Tempranillo, og som holder en rigtig dejlig frugtstil. Det er ikke spansk power, som du måske er vant til, men i stedet rigtig fint udtryk for, at de yngre og mere frugt-finesse-fulde vine fra den iberiske halvø er kvalitetsmæssigt hastigt på vej frem. Det gode ved disse unge vine er ikke bare smagen, men også at omkostningerne ved at skabe dem er mindre, og derfor er prisen i butikken også lavere, end på de langtidslagrede vine. Du får supergod værdi for pengene her – men vær opmærksom på, at vi er i den lidt lettere og friskere afdeling."
Vingården, Bodegas Prado Rey, er beliggende i den største ejendom i Nordspanien, Real Sitio de Ventosilla.
Nærmere betegnet i den østlige del af Ribera del Duero. Ejendommens oprindelse kan dateres helt tilbage til det 12. århundrede. Dokumenter beretter om at der var stor rigdom af dyreliv, på ejendommen.
Med et overfladeareal på 3,000 hektar i kommunen, Gumiel del Mercado, og fuldkomne forhold til vindyrkning, skiller Prado Rey sig ud, som én af topproducenterne, i Ribera del Duero.
Kombinationen af terræn, højde, klima og jordbundsforhold, giver vingården optimale betingelser for at lave vine i meget høj kvalitet.
Ejendommen der løber langs floden Duero, strækker sig over 7 kilometer. 520 hektar er beplantet med vinmarker og 900 hektar er dækket af blandt andet egetræsskov, poppeltræslund og korn-, majs-, roe-, og kartoffelmarker. Køer og får har også deres naturlige habitat her. Rene energikilder som hydroelektrisk dæmning og solfangeranlæg, en kro og en vingård indbyder turister til at komme på besøg.
Alt sammen i perfekt harmoni og som mønstereksemplar på bæredygtighed og i respekt for miljøet.
Ribera del Duero:
Ribera del Duero ligger i regionen, Castilla y León, i Nordvestspanien. Temperaturerne er høje om dagen og lave om natten, hvilket bevarer aromaen i druerne. Ribera del Duero er hjemsted for nogle af Spaniens såkaldte ”kult-vine”, og mest kendt er det gamle vinhus, Vega Sicilia, der laver topvinen, Unico.
Men måske er det i virkeligheden vinhuset, Pesquera, der for alvor fik Ribera del Duero på verdenskortet, efter at vinguruen Robert Parker, skamroste vinen, Tinto Pesquera, der laves på 100% Tempranillo.
En anden berømt vingård er Dominio de Pingus, der ejes af danske Peter Sisseck. Topvinen Pingus er ligeledes lavet på ren Tempranillo. Den koster i øvrigt fra 8.000,- pr. flaske!