Kraftfuld Ribera del Duero-vin til superpris!
Et brag af en vin lavet på Tempranillo. Den er lagret på 50% amerikanske fade og 50% franske fade – samme ”opskrift” som benyttes hos kultproducenten, Vega Sicilia. Giver du vinen tid til at åbne sig er du garanteret en af de helt store smagsoplevelser!
Pata Negras karakter:
Dyb lilla i glasset. Duften er kraftfuld og kompleks med hindbær, blåbær, blommer og svesker, samt elegante fadnoter af vanilje, chokolade, mokka og nellike.
Smagen er rig, silkeblød og frugtlækker med harmoniske og luksuriøse fadkrydderier. Lang og nuanceret eftersmag.
Hvad er vinen velegnet til?
Vinene fra Ribera del Duero er generelt kraftige med en stor fylde. Det kræver mad, som ikke blegner i vinens selskab. Krydret mad – ofte med masser af rosmarin, salvie og timian – passer godt til de kraftige, krydrede vine. Det samme gør grillede grøntsager og store bøffer.
Bør nydes ved cirka 16-18 grader.
Sådan er Pata Negra fremstillet:
Vinen er lavet på nøje udvalgte Tempranillo-druer. Når druerne opnår optimal modenhed høstes de og opbevares herefter i 48 timer ved cirka 10 grader. Macerationen (gærringen) varer i 25 dage, hvorved druerne når deres maksimale potentiale.
Fadlagringen tager 24 måneder og halvdelen af vinen ligger på amerikanske tønder og den anden halvdel ligger på franske tønder. Til sidst flaskelagrer vinen i yderligere 12 måneder, inden den frigives til salg.
Om Ribera del Duero:
Man har lavet vin i Ribera del Duero siden romerne, men det er udviklingen gennem de sidste årtier, der har sat vindistriktet på verdenskortet. Antallet af vingårde er blevet 30 gange større på blot 30 år, så Ribera del Duero i dag har mere end 260 vingårde og 20.000 hektarer med vinmarker.
Vindistriktet ligger mellem provinserne Soria, Burgos, Segovia og Valladolid, i regionen Castilla y León i Nordspanien. Regionen producerer overvejende rødvin, selvom det er også muligt at finde rosé-vine. Vinene er generelt intense, elegante og kraftige, med alkohol-procenter på 14-15 % i de fleste tilfælde.
Den vigtigste druesort i Ribera del Duero er Tempranillo - eller Tinta del Pais, som den også kaldes lokalt. Ifølge loven skal vinene laves på min 75 % af denne drue. Til at blande op med bruges ofte Cabernet Sauvignon, Merlot og Malbec.
Man klassifikerer vinene i Crianza (under 12 måneders lagring), Reserva (mellem 24 og 36 måneders lagring, heraf 12 på egefade) og Gran Reserva (36-60 måneders lagring, heraf mindst 24 på egetræsfade).