Virna Barolo "Noi" DOCG
Virna Barolo "Noi" DOCG
Virna - Barolos nye stjerne!

James Suckling - 93 point
Robert Parker Wine Advocat - 91 point
Wine Enthusiast - 90 point

Dyb rubinrød farve med et orange skær. Intens og bred duft af rød frugt og let jordbund kombineret med vanilje, kakao og krydderier. Kraftig smag med tilpas tannin der er i perfekt harmoni med vinens struktur, og som lover godt for eventuel lagring. Hæld den gerne på karaffel et par timer før brug, og find ud af hvordan en rigtig Barolo skal smage!

Årgang 2013:

James Suckling 95 points:
"Tar, orange peel and strawberry aromas follow through to a full body with chewy and powerful tannins and a long and flavorful finish. A structured and intense wine. Don't miss this. Crazy quality for a straight up Barolo blend. Much better in 2021."

5 stjerner på flaskehalsen.dk:
"Denne fine Barolo skiller sig ud fra de skarpere af sine slægtninge med en meget fin og rund duft. Kuløren er som altid i den lette og næsten orange afdeling, og smagsmæssigt har vi at gøre med en vin, der på samme tider strør om sig med flotte fyldige frugtflader og med skarpe og bidske tanniner. Det fungerer fremragende i helhed, for der er en flot balance mellem de enkelte nuancer. Jeg foretrækker normalt en lidt tungere og mere fyldig vin, når jeg er oppe i denne prisklasse. Her har vi en Barolo, der udfordrer min præference for mørkere vine, for det er i sandhed en flot sammensat vinoplevelse."

Virna bliver i dag regnet for en af de absolut førende producenter i Piemonte. Deres vine bliver fremhævet i mange af de mest kendte vin tidsskrifter i verden. Vi er meget stolte af, at vi fik lov til at sælge deres vine i Danmark.

Virna Borgogno blev færdig på ønolog skolen i Alba i 1991, og allerede 10 år senere etablerede hun vinhuset Virna, som hun i dag kører sammen med sin søster Ivana og sin mand Giovanni.

Nebbiolo: Er kongen af de italienske druesorter. Den står også meget stærkt blandt alverdens druesorter og er anerkendt for at stå bag store og komplekse vine. Det er vine med fuld krop som kan lagres i 10-20 år.

Decanter (verdens største vinmagasin) skriver bl.a. følgende om Virna: "This is an up- and coming estate that has a tasting room right in the Barolo town centre, so it's easy to visit." 
Og det kan vi da kun anbefale, og så giv dem endelig en hilsen fra os i Holte Vinlager.

Vis mere
Vis mindre

Virna Barolo "Noi" DOCG

   På lager
Antal
Alc %14,5%
LandItalien
OmrådePiemonte
VinhusVirna
Årgang2015
DruerNebbiolo
SmagsretningKraftig
Tør
Kompleks
Velegnet tilTunge retter
Smagfulde oste
Bøffer
Steg af okse
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
James Suckling93 point
Robert Parker91 point
Wine Enthusiast90 point
VarenummerT00531563
Mest sete varer