Topklasse Barolo!
Denne Barolo kommer fra cirka 50 år gamle vinstokke og er lavet med en kort gæringstid på 10-12 dage. 50 % lagres på 500 liters egetræstønder i 18 måneder, mens de resterende 50 % lagres på slovakiske egetønder af 50-60 hektoliter i 6-12 måneder. Herefter flaskelagres vinen i et år inden den frigives til salg.
Cannubi's karakter:
Resultatet er en vin med en forførende blomstrende duft rig på falmende roser og violer, efterfulgt af røde bær, lakrids og trøfler. Aromatisk forener den det ekspressive med det subtile, og koncentrationen af aromastoffer er enestående. Vinen stråler af kraft og den vilde ekstrakt nærmest besætter mundhulen. Smagen er majestætisk og voldsomt imponerende. Vinen rammer først sit potentiale 8 år efter høsten og herefter vil den udvikle sig langt og længe.
Om Virna:
Virna bliver i dag regnet for en af de absolut førende producenter i Piemonte. Deres vine bliver fremhævet i mange af de mest kendte vintidsskrifter i verden. Vi er meget stolte af, at vi fik lov til at sælge deres vine i Danmark. Virna Borgogno blev færdig på ønologskolen i Alba i 1991, og allerede 10 år senere etablerede hun vinhuset Virna, som hun i dag kører sammen med sin søster Ivana og sin mand Giovanni.
Skrevet om Virna:
Decanter (verdens største vinmagasin) skriver blandt andet følgende om Virna: "This is an up- and coming estate that has a tasting room right in the Barolo town centre, so it's easy to visit."
Kultmarken Cannubi:
Cannubi Cru vinmarkerne er berømte over hele verden og regnes for et af de bedste steder for Nebbiolo druen. Det skyldes at to forskellige jordbunde løber sammen, hvilket på perfekt vis kombinerer elegancen fra den ene side med koncentration og styrke fra den anden. Kun i de år, hvor vækstforholdene har været exceptionelle, bruges mosten fra Nebbiolo-druerne til Cru Cannubi-vinene.