Reserva-kup fra Ribera del Duero!
Vi har i Danmark udviklet en hed romance med de nordspanske vine fra Ribera del Duero. Fra området der tidligere er blevet kåret til verdens bedste vindistrikt, får du her en formidabel rødvin fra vores mangeårige leverandør, Pradorey. Der er kræset for detaljerne og det smages tydeligt!
Vinens karakter:
I både duft og smag byder vinen dig på en eksplosion af modne bær og frugter, tobak, viol, kaffe, anis og peber. Smagsindtrykkene kæler for smagsløgene på en meget elegant facon, og selvom vinen har markante tanniner, fornemmes den alligevel let drikkelig. Den er tør og kompleks, og som vinen får luft får den endnu mere dybde.
Hvad er vinen velegnet til?
Prøv vinen til solide vildtretter, steaks, krydrede simreretter eller modne oste.
Serveringstemperatur cirka 16-18 grader. Hæld gerne vinen på karaffel en time inden servering, og husk de store rødvinsglas - en oplevelse du ikke må gå glip af!
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er lavet på 95% Tempranillo, 3% Cabernet Sauvignon og 2% Merlot. Efter nøje udvælgelse af druerne, gærer de i tanke af rustfrit stål ved en kontrolleret temperatur på 29 grader. Vinen lagres ialt 24 måneder på egetræsfade, og for at opnå optimal harmoni og modenhed, flaskelagrer den yderligere 28 måneder, inden den frigives til salg.
Om producenten:
Vingården, Bodegas Pradorey, er beliggende i den største ejendom i Nordspanien, Real Sitio de Ventosilla. Nærmere betegnet i den østlige del af Ribera del Duero. Ejendommens oprindelse kan dateres helt tilbage til det 12. århundrede. Dokumenter beretter om at der var stor rigdom af dyreliv, på ejendommen. Med et overfladeareal på 3,000 hektar i kommunen, Gumiel del Mercado, og fuldkomne forhold til vindyrkning, skiller Pradorey sig ud, som én af topproducenterne, i Ribera del Duero. Kombinationen af terræn, højde, klima og jordbundsforhold, giver vingården optimale betingelser for at lave vine i meget høj kvalitet.
Om Ribera del Duero:
Ribera del Duero ligger i regionen, Castilla y León, i Nordvestspanien. Temperaturerne er høje om dagen og lave om natten, hvilket bevarer aromaen i druerne. Ribera del Duero er hjemsted for nogle af Spaniens såkaldte ”kult-vine”, og mest kendt er det gamle vinhus, Vega Sicilia, der laver topvinen, Unico.
Men måske er det i virkeligheden vinhuset, Pesquera, der for alvor fik Ribera del Duero på verdenskortet, efter at vinguruen Robert Parker, skamroste vinen, Tinto Pesquera, der laves på 100% Tempranillo.
En anden berømt vingård er Dominio de Pingus, der ejes af danske Peter Sisseck. Topvinen Pingus er ligeledes lavet på ren Tempranillo. Den koster i øvrigt fra 8.000,- pr. flaske!