Pradorey Reserva - Finca La Mina
Pradorey Reserva - Finca La Mina

Røverkøb fra Ribera del Duero!


I forbindelse med vores 40 års jubilæum har vi fået et ekstra godt tilbud på vinen fra producenten, Pradorey - og det skal naturligvis komme dig til gode. Det er altså lidt af et kup du kan gøre her!

Wine Spectator - 93 point

Vinens karakter:

I både duft og smag byder vinen dig på en eksplosion af modne bær og frugter, tobak, viol, kaffe, anis og peber. Smagsindtrykkene kæler for smagsløgene på en meget elegant facon, og selvom vinen har markante tanniner, fornemmes den alligevel let drikkelig. Den er tør og kompleks, og som vinen får luft får den endnu mere dybde.

Hvad er vinen velegnet til?

Prøv vinen til solide vildtretter, steaks, krydrede simreretter eller modne oste.

Serveringstemperatur cirka 16-18 grader. Hæld gerne vinen på karaffel en time inden servering, og husk de store rødvinsglas - en oplevelse du ikke må gå glip af!

Sådan er vinen fremstillet:

Vinen er lavet på 95% Tempranillo, 3% Cabernet Sauvignon og 2% Merlot. Efter nøje udvælgelse af druerne, gærer de i tanke af rustfrit stål ved en kontrolleret temperatur på 29 grader. Vinen lagres ialt 24 måneder på egetræsfade, og for at opnå optimal harmoni og modenhed, flaskelagrer den yderligere 28 måneder, inden den frigives til salg.

Tidligere anmeldelser:

Årgang 2011:
5 stjerner på flaskehalsen.nu, oktober 2019.

Årgang 2009:
UGENS BEDSTE VIN og 5 stjerner i Ekstra Bladet uge 27 2016.

6 stjerner på flaskehalsen.nu uge 36 2016.

Om producenten:

Vingården, Bodegas Pradorey, er beliggende i den største ejendom i Nordspanien, Real Sitio de Ventosilla. Nærmere betegnet i den østlige del af Ribera del Duero. Ejendommens oprindelse kan dateres helt tilbage til det 12. århundrede. Dokumenter beretter om at der var stor rigdom af dyreliv, på ejendommen. Med et overfladeareal på 3,000 hektar i kommunen, Gumiel del Mercado, og fuldkomne forhold til vindyrkning, skiller Pradorey sig ud, som én af topproducenterne, i Ribera del Duero. Kombinationen af terræn, højde, klima og jordbundsforhold, giver vingården optimale betingelser for at lave vine i meget høj kvalitet.

Om Ribera del Duero:

Ribera del Duero ligger i regionen, Castilla y León, i Nordvestspanien. Temperaturerne er høje om dagen og lave om natten, hvilket bevarer aromaen i druerne. Ribera del Duero er hjemsted for nogle af Spaniens såkaldte ”kult-vine”, og mest kendt er det gamle vinhus, Vega Sicilia, der laver topvinen, Unico.

Men måske er det i virkeligheden vinhuset, Pesquera, der for alvor fik Ribera del Duero på verdenskortet, efter at vinguruen Robert Parker, skamroste vinen, Tinto Pesquera, der laves på 100% Tempranillo.
En anden berømt vingård er Dominio de Pingus, der ejes af danske Peter Sisseck. Topvinen Pingus er ligeledes lavet på ren Tempranillo. Den koster i øvrigt fra 4.000,- pr. flaske!

Vis mere
Vis mindre

Pradorey Reserva - Finca La Mina

   På lager
Antal
Alc %14,5%
LandSpanien
OmrådeRibera del Duero
VinhusPradorey
Årgang2016
DruerMerlot
Cabernet Sauvignon
Tempranillo
SmagsretningKraftig
Krydret
Kompleks
Fadpræget
Velegnet tilSmagfulde oste
Bøffer
Lam
Vildt
Oksekød
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
Winespectator93 point
VarenummerT00531427
Mest sete varer
Andre har også købt
Saronsberg Shiraz
Saronsberg Shiraz
Fra 220,00
Schloss Bockfliess Majestät St. Laurent
Schloss Bockfliess Pinot Noir