Pradorey Reserva - Finca La Mina
Pradorey Reserva - Finca La Mina
Klassevin. En eksplosion af modne bær og frugter, tobak, viol, kaffe, anis og peber, kæler for dine smagsløg på en meget elegant facon. Den er lavet på 95% Tempranillo, 3% Cabernet Sauvignon og 2% Merlot.
Efter nøje udvælgelse af druerne, gærer de i tanke af rustfrit stål ved en kontrolleret temperatur på 29 grader. Vinen lagres 18 måneder på amerikansk eg og yderligere 6 måneder på fransk eg. For at opnå optimal harmoni og modenhed, flaskelagrer den yderligere 28 måneder inden den frigives til salg.

Prøv vinen til solide vildtretter, steaks, krydrede simreretter eller modne oste. Hæld gerne vinen på karaffel 1 time inden servering og husk de store rødvinsglas - en oplevelse du ikke må gå glip af.

Anmeldelser: Wine Spectator - 93 point

Pradorey:
Vingården, Bodegas Pradorey, er beliggende i den største ejendom i Nordspanien, Real Sitio de Ventosilla.
Nærmere betegnet i den østlige del af Ribera del Duero. Ejendommens oprindelse kan dateres helt tilbage til det 12. århundrede. Dokumenter beretter om at der var stor rigdom af dyreliv, på ejendommen.
Med et overfladeareal på 3,000 hektar i kommunen, Gumiel del Mercado, og fuldkomne forhold til vindyrkning, skiller Pradorey sig ud, som én af topproducenterne, i Ribera del Duero.

Kombinationen af terræn, højde, klima og jordbundsforhold, giver vingården optimale betingelser for at lave vine i meget høj kvalitet.

Ejendommen der løber langs floden Duero, strækker sig over 7 kilometer. 520 hektar er beplantet med vinmarker og 900 hektar er dækket af blandt andet egetræsskov, poppeltræslund og korn-, majs-, roe-, og kartoffelmarker. Køer og får har også deres naturlige habitat her. Rene energikilder som hydroelektrisk dæmning og solfangeranlæg, en kro og en vingård indbyder turister til at komme på besøg.
Alt sammen i perfekt harmoni og som mønstereksemplar på bæredygtighed og i respekt for miljøet.


Området
Ribera del Duero ligger i regionen, Castilla y León, i Nordvestspanien. Temperaturerne er høje om dagen og lave om natten, hvilket bevarer aromaen i druerne. Ribera del Duero er hjemsted for nogle af Spaniens såkaldte ”kult-vine”, og mest kendt er det gamle vinhus, Vega Sicilia, der laver topvinen, Unico.

Men måske er det i virkeligheden vinhuset, Pesquera, der for alvor fik Ribera del Duero på verdenskortet, efter at vinguruen Robert Parker, skamroste vinen, Tinto Pesquera, der laves på 100% Tempranillo.
En anden berømt vingård er Dominio de Pingus, der ejes af danske Peter Sisseck. Topvinen Pingus er ligeledes lavet på ren Tempranillo. Den koster i øvrigt fra 4.000,- pr. flaske!

Årgang 2011:
5 stjerner på flaskehalsen.nu, oktober 2019:
"Enkeltmarksvin med rigtig flotte nuancer. Masser af saftig stil og lækre urtede, krydrede modne nuancer. Det er rigtig flot, og selv til en pris på 220,- er det her en rigtig value-vin."

Årgang 2009:

UGENS BEDSTE VIN og 5 stjerner i Ekstra Bladet uge 27 2016:
"Kaffebønner og sorte bærtoner i duften. En flot og koncentreret vin med brombær, timian, tobak, mørk chokolade og vanilje. Lang vedvarende eftersmag. 93 point."

6 stjerner på flaskehalsen.nu uge 36 2016:
"Hvis du har smagt en god håndfuld Ribera del Duero-vine og endnu ikke er helt overbevist om, at den store hype og anerkendelse er på sin plads, så skal du prøve at slå et smut forbid denne pragtfulde vin. Pradorey er i denne 2009-årgang i Single Vineyard-udgaven en sublim oplevelse, der mildest talt fjerner al eventuel Ribera-skepsis med et snuptag.
Der er alt, hvad du kan drømme om, af forskellige frugter og nuancer. Den er blød, den er frisk, den er afbalanceret men stadig med rigeligt plads til at de enkelte dele af smagen kan folde sig ud i fuldt flor – den er ganske enkelt i perfekt balance efter 24 måneders lagring – heraf 18 på franske fade.
Mange Ribera del Duero-vine er lavet udelukkende på Tempranillo-druen – her er der tilsat en smule Cabernet Sauvignon (3%) og et skvæt Merlot (2%).
Vis mere
Vis mindre

Pradorey Reserva - Finca La Mina

   På lager
Antal
Alc %15%
LandSpanien
OmrådeRibera del Duero
VinhusPradorey
Årgang2015
DruerMerlot
Cabernet Sauvignon
Tempranillo
SmagsretningKraftig
Krydret
Kompleks
Fadpræget
Velegnet tilSmagfulde oste
Bøffer
Lam
Vildt
Oksekød
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
Winespectator93 point
VarenummerT00531427
Mest sete varer
Andre har også købt
G3 Grauburgunder
G3 Grauburgunder
Fra 110,00
Alsace-kassen
Alsace-kassen
Før 785,00
599,00
Chapelle de la Bastide