Pradorey Crianza - Finca Valdelayegua
Pradorey Crianza - Finca Valdelayegua
Nøje udvalgte druer danner grundlag for denne flotte Crianza. Vinen er lavet på 95% Tempranillo, 3% Cabernet Sauvignon og 2% Merlot. Efter gæringen lagres vinen først 12 måneder på franske egetræsfade og dernæst 3 måneder på amerikanske egetræsfade.

Den har en kompleks smag af mørke bær, krydrede noter af kaffe, lakrids og peber, og en harmonisk eftersmag der komplementerer vinen. Meget velegnet til solide kødretter, vildt og krydrede modne oste. Hæld gerne vinen på karaffel 1 time inden servering.

Anmeldelser:

Wine Spectator - 92 point

5 stjerner på WineManual, oktober 2020.

Årgang 2015:

18/20 i Forlaget Smag:
"Spændende samarbejde mellem 93% Tempranillo og 7% Merlot, de samarbejder nydeligt og giver en rund, blød, kompakt vin med markant træsmag og lige så markant bærsmag, især solbær. Den får en nyttig druesødme og holder sig saftig og charmerende, mere ungdommelig end moden.”

Årgang 2014:
Wine & Spirits Ratings: 91/100 point.

Pradorey:
Vingården, Bodegas Pradorey, er beliggende i den største ejendom i Nordspanien, Real Sitio de Ventosilla.
Nærmere betegnet i den østlige del af Ribera del Duero. Ejendommens oprindelse kan dateres helt tilbage til det 12. århundrede. Dokumenter beretter om at der var stor rigdom af dyreliv, på ejendommen.
Med et overfladeareal på 3,000 hektar i kommunen, Gumiel del Mercado, og fuldkomne forhold til vindyrkning, skiller Pradorey sig ud, som én af topproducenterne, i Ribera del Duero.

Kombinationen af terræn, højde, klima og jordbundsforhold, giver vingården optimale betingelser for at lave vine i meget høj kvalitet.

Ejendommen der løber langs floden Duero, strækker sig over 7 kilometer. 520 hektar er beplantet med vinmarker og 900 hektar er dækket af blandt andet egetræsskov, poppeltræslund og korn-, majs-, roe-, og kartoffelmarker. Køer og får har også deres naturlige habitat her. Rene energikilder som hydroelektrisk dæmning og solfangeranlæg, en kro og en vingård indbyder turister til at komme på besøg.
Alt sammen i perfekt harmoni og som mønstereksemplar på bæredygtighed og i respekt for miljøet.


Området
Ribera del Duero ligger i regionen, Castilla y León, i Nordvestspanien. Temperaturerne er høje om dagen og lave om natten, hvilket bevarer aromaen i druerne. Ribera del Duero er hjemsted for nogle af Spaniens såkaldte ”kult-vine”, og mest kendt er det gamle vinhus, Vega Sicilia, der laver topvinen, Unico.

Men måske er det i virkeligheden vinhuset, Pesquera, der for alvor fik Ribera del Duero på verdenskortet, efter at vinguruen Robert Parker, skamroste vinen, Tinto Pesquera, der laves på 100% Tempranillo.
En anden berømt vingård er Dominio de Pingus, der ejes af danske Peter Sisseck. Topvinen Pingus er ligeledes lavet på ren Tempranillo. Den koster i øvrigt fra 4.000,- pr. flaske!
Vis mere
Vis mindre

Pradorey Crianza - Finca Valdelayegua

   På lager
Antal
Alc %14,5%
LandSpanien
OmrådeRibera del Duero
VinhusPradorey
Årgang2017
DruerMerlot
Cabernet Sauvignon
Tempranillo
SmagsretningKraftig
Krydret
Tør
Velegnet tilKrydrede retter
Tunge retter
Simre/gryderetter
Bøffer
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
Winespectator92 point
VarenummerT00531351
Mest sete varer
Andre har også købt
Finca la Estanquera
Camparrón Reserva
Camparrón Reserva
Fra 79,00
Xiloca Garnacha
Xiloca Garnacha
Fra 69,00