Cuvée Hors Classe er Auvigues topvin, og er lavet på 100% Chardonnay. Druerne kommer fra husets bedste marker, et lille parcel på 0,30 hektar som er 75 år gammel, og med jordbund af kridt, ler og kalksten.
Den er kraftfuld, kompleks og har en herlig duft af frisk eg i form af vanilje og toast, som kommer fra de 11 måneders fadlagring på nye fade.
Fadet er flot integreret med noter af lemon, smør og pære i duften. Smagen fortsætter med fersken og abrikos og med en flot lang finish med fedme og stadig med syren i behold, som de gode Bourgogner er så kendt for.
Server den ikke for kold ved ca. 12 grader til foie gras eller kraftige cremede forretter.
Druerne håndplukkes når de indeholder en naturlig høj koncentration af sukker. Herefter sorteres de nøje før de presses. Den klare og rene saft lagres i nye egetræsfade. Gæringen er langsommelig og vinen gennemgår ikke maloaktisk gæring.
Vins Auvigue:
Auvigue familien har produceret vin efter de traditionelle Bourgogne metoder gennem flere generationer. Navnet Auvigue var allerede kendt i 1629 i vinmarkerne i Beaujolais og Mâconnais. Druerne kommer fra familiens godser eller er nøje udvalgt fra de bedste områder i Pouilly Fuissé, Saint Véran og Mâcon appellationerne.
Fra Sydfrankrig tog familien først til Emeringues en Beaujolais, derefter til Chasselas, senere til Fuissé og til sidst slog de sig ned i landsbyen Solutré Pouilly. For at hver parcel forbliver tro mod sig selv, tilpasser Jean-Pierre og Michel Auvigue vinfremstillingensprocessen til klimaet. Så klimaet i "La Frérie", "Les Chailloux" eller "Les Crays" i Pouilly Fuissé regionen får lov til at give deres allerbedste.
Hver appellation bruger fade lavet af egetræ fra franske skove til at fremstille sin vin. Vinene er let filtreret, før de aftappes for at opretholde alle de elementer, de har brug for at udvikle sig.
Familien producerer vin flere forskellige steder. Både på deres eget slot, men også på to af familiens andre godser. De har 6 ha i AOC Pouilly Fuissé og 0,5 ha i AOC Mâcon Solutré. Deres Mâcon Solutré og Pouilly Fuissé har siden 2009 været dyrket i forbindelse med de økologiske produktionsmetoder.