Elegant og velsmagende Pinot Nero fra Trentino.
Flere og flere vindistrikter har luret Bourgogne kunsten af og producerer glimrende Pinot Noir. Italien har ligget lidt i venteposition, men er nu for alvor ved at komme med på Pinot-vognen.
Området, Trentino, hører til blandt de førende, når det gælder om at levere italiensk Pinot Noir – eller rettere Pinot Nero, som druen kaldes lokalt. Her får du en spændende, anderledes og yderst velsmagende oplevelse af den populære drue.
Vinens karakter:
Vinen er kirsebærrød i farve, og i duften opdages aromaer af jordbær, røde kirsebær og noter af vanilje. Smagen er frisk, saftig og frugtig. Mediumfyldig og nem at drikke. Den er velafbalanceret og let parfumeret, og har en behagelig tørhedsgrad. Eftersmagen præges af egetræ, krydderier og toast.
Hvad er vinen velegnet til?
Meget lækker til stegt svinekød, kylling, smagfulde vegetarretter og risotto. Kan også nydes med stort velbehag til laks, tun og sværdfisk.
Serveres ved cirka 16-18 grader.
Sådan er Pinot Nero fremstillet:
Druerne høstes ved høj modenhed i anden og tredje uge i september. Fermentering foregår over 6-8 dage under kontrollerede temperaturer på 30 grader i små ståltanke. Vinen hældes derefter på store egetræstønder, indtil frigivelsen.
Om producenten:
Producenten bag vinen, Cavit, er et yderst moderne og fremadrettet tænkende kooperativ, der består af en mindre gruppe vinproducenter. Ultra-moderne fremstillings faciliteter bringer Cavit helt i top når det gælder veltillavede vine på højt niveau - endda til særdeles konkurrencedygtige priser.
Trentino ligger i Norditalien og strejfer lige netop nordspidsen af Gardasøen, med Trento som hovedstad for både region og zone. (ferierejsende kender området fra passagen ved Brennerpasset).