Økologisk perle fra Bourgogne
Her får du glæden af en hvidvin, som er baseret på finesse, friskhed og mineralitet.
Politiken - 92 POINT:
"Middelfyldig vin med smør, flødekaramel, moden citrusfrugt og lidt popcorn. God frugttyngde med gule æbler og kvæde og fint syrebid, der giver rank afslutning. En smule kort. Fra det generelt mest anerkendte distrikt i Mâconnais i det sydlige Bourgogne.
Derfor skal du prøve den: Fordi den både er et glimrende eksempel på de sydlige områders generelt lidt rigere stil og gode pris/kvalitets-forhold."
Vinens karakter:
Den har en gylden grøn farve med delikat duft af især brioche og vanilje aromaer. Smagen er levende, mineralsk og afrundet. En pæn syre afslutter vinen fortrinligt.
Hvad er vinen velegnet til?
Serveres ved cirka grader og gerne til skaldyr, fisk eller gedeost.
Sådan er vinen fremstillet:
Lavet på Chardonnay fra økologiske vinmarker, høstet nær byen Solutré. Vinen lagres i egetræsfade i 11 måneder, med regelmæssig omrøring og intervaller tilpasset årgangens karakteristika.
Om Vins Auvigue:
Auvigue familien har produceret vin efter de traditionelle Bourgogne metoder gennem flere generationer. Navnet Auvigue var allerede kendt i 1629 i vinmarkerne i Beaujolais og Mâconnais. Druerne kommer fra familiens godser eller er nøje udvalgt fra de bedste områder i Pouilly Fuissé, Saint Véran og Mâcon appellationerne.
Fra Sydfrankrig tog familien først til Emeringues en Beaujolais, derefter til Chasselas, senere til Fuissé og til sidst slog de sig ned i landsbyen Solutré Pouilly. For at hver parcel forbliver tro mod sig selv, tilpasser Jean-Pierre og Michel Auvigue vinfremstillingensprocessen til klimaet. Så klimaet i "La Frérie", "Les Chailloux" eller "Les Crays" i Pouilly Fuissé regionen får lov til at give deres allerbedste.
Hver appellation bruger fade lavet af egetræ fra franske skove til at fremstille sin vin. Vinene er let filtreret, før de aftappes for at opretholde alle de elementer, de har brug for at udvikle sig.
Familien producerer vin flere forskellige steder. Både på deres eget slot, men også på to af familiens andre godser. De har 6 ha i AOC Pouilly Fuissé og 0,5 ha i AOC Mâcon Solutré. Deres Mâcon Solutré og Pouilly Fuissé har siden 2009 været dyrket i forbindelse med de økologiske produktionsmetoder.