Frisk Gamay fra regional appellation!
Coteaux Bourguignons er en regional appellation, som dækker over hele Bourgogne. Her er rødvinene lavet på Pinot Noir eller Gamay.
Denne vin er en lækker og ekspressiv introduktion til regionen og den populære Gamay-drue!
Vinens karakter:
Dyb rød farve med intense aromaer af knuste røde frugter, såsom vilde jordbær og solbær. Herudover fornemmer man et strejf af vanilje og ristede noter.
I munden mødes man af en gourmetagtig rund følelse med smagsnoter af modne frugter. Vinen afsluttes med elegante og bløde tanniner.
Hvad er vinen velegnet til?
God til fjerkræ og kanin samt pasta eller ris med tomatsauce og dampede grøntsager. Vinens delikate tanniner gør det desuden muligt at parre den med eksotiske retter.
Vinen kan nydes nu eller gemmes i kælderen i 2-3 år.
Serveringstemperatur cirka 14 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er lavet på Gamay-druen. Druerne håndplukkes og sorteres, hvorefter vinen vinificerer i 10 dage og modner i yderligere 6 måneder på rustfrie ståltanke.
Om producenten:
Maison Morin Père & Fils blev grundlagt af Claude Morin i 1822. Vinhuset har hjemme i Nuits-Saint-Georges-appellationen i Bourgogne. I dag er Morin vidt berømt - både for deres vine og deres Marc de Bourgogne. Selve kælderen på vingården er fra det 18. århundrede, og den er i sig selv en meget populær seværdighed for vinturister.