Grenache Grandiose
Grenache Grandiose
5 stjerner og GODT KØB i EB, marts 2019:
"Intense røde bær i duften. Saftig og frugtig vin med jordbær, varme krydderier og vanilje i smagen. Pænt balanceret og flot længde."

5 stjerner på vinavisen.dk, november 2018:
"Denne rødvin udvikler sig fint fra duft til eftersmag. Der er en honningsødme i den, som bliver bakket godt op af syren, og en lang, god eftersmag. 15%, men ingen spritkant."

Endnu en anmelderrost vin fra Domaine Mur Mur Ium. Denne er lavet udelukkende på Grenache druer, håndhøstet fra gamle vinstokke. Druerne er høstet senere end normalt. Det giver større koncentration, intensitet og fedme, til vinen. Den har en mørk rubinrød farve, en peberkrydret næse med noter af læder og røg. Smagen præges af modne sorte bær, mørk chokolade, markchampignon og provencalske krydderurter. En let vanilje findes i den tilpas lange eftersmag. Vinen har fine, bløde tanniner som giver den en harmonisk afslutning. Særdeles velegnet til grillmad eller efterårets simreretter!

Anmeldelser af årgang 2016:

5 stjerner i Spis Bedre/Smag på Vin, august 2017:
"Selv om de fleste har lagt sommerferien bag sig i august, er der stadig masser aftener, hvor der kan grilles. En god allrounder vin til det selskab finder man med det delvist danskejede Mur-Mur-Ium. Her er det Grenache på gamle stokke, der giver en ung vin med brombær og hindbærnoter foruden lidt røget bacon i aromaen. I smagen er der frisk frugt, lidt kaffe og milde fadnoter. En vellavet ung og spændstig vin til en rød steg og tilbehør med tørrede krydderurter."

5 stjerner på Vinavisen.dk, uge 28 2017: 
"En lækker rødvin med god duft og en bred, blød og moden frugtsmag med tilpas syre. Lang eftersmag. 15% alkohol, men ingen spritkant. En meget anvendelig vin."
 
5 Stjerner i Finansbureauet:
"Forførende Rhône fra ”danske” Domaine Mur-Mur Ium med flot peberkrydret næse med noter af læder og røg og mellemfyldig mund med fine tanniner og herbale noter tilsat et strejf af mokka og markchampignon. Lover godt for årgang 2016 i Rhône."

5 stjerner på AOV.dk i uge 26 2017:
"Til den gode grillaften
Smagsnoter: Lækker frugtdreven vin med vanillepræg, "støvet næse" med hindbærnoter. Rund- let cremet og smidig vin med en fin afrundende garvesyre. Mellemfyldig, elegant med en fin lille frugtsødme der matcher marineret grillmad."

Domaine Mur Mur Ium er ejet af Anne Brinkløv, som er dansker. Indtil for ganske nyligt ejede hun det sammen med hendes franske mand, Marc Pichon. Marc døde i en tragisk ulykke i 2016. I dag driver Anne og Marcs søster, Veronique, vingården videre i Marcs ånd.
Det gav chokbølger hos os ansatte i Holte Vinlager, da vi hørte om Marcs død. Ikke kun fordi han var én af vores leverandører gennem længst tid, Marc var samtidigt en god ven og et utroligt festligt og socialt menneske. De af vores kunder der har oplevet ham til vores vinsmagningsarrangementer, kan kun bekræfte dette. Vi savner Marc, ikke blot for hans levende og entusiastiske væsen, men også på grund af hans professionelle og innovative tilgang til vindyrkning. Vi har solgt tusindvis af flasker fra Domaine Mur Mur Ium gennem årerne og den bedst sælgende, Cuveé Niels Oscar, har vi stort set altid. Den er i øvrigt navngivet efter Anne og Marcs ældste søn, som er påbegyndt uddannelsen til ønolog.
Domaine Mur Mur Ium har specialiseret sig indenfor økologi, og alle deres vine, uden undtagelse, er dyrket ud fra de økologiske principper. Interessant og opsigtsvækkende er det, at de lader druerne hænge længere tid på vinstokkene, end andre producenter, for på den måde at opnå optimal modenhed, som giver mere frugt og fedme, til deres vine. Det underfundige navn ”Murmurium”, er afledt af latin og betyder: ”den summende lyd af bier”. Her hentydes til vinmarkerne som vinhuset benytter sig af. Der har bierne fundet sig specielt godt til rette!


Vis mere
Vis mindre

Grenache Grandiose

   På lager
Antal
TypeRødvin
Alc %15%
LandFrankrig
OmrådeSyd Rhône
VinhusDomaine Mur Mur Ium
Årgang2017
DruerGrenache Noir
SmagsretningKraftig
Krydret
Kompleks
Velegnet tilTunge retter
Smagfulde oste
Bøffer
Kød fra grillen
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerT00831047
Mest sete varer
Rosé-Kassen
Rosé-Kassen Før 622,00
450,00
Alsace
Alsace Før 914,00
699,00
Edizione
Edizione Fra 200,00
Sommerkassen
Sommerkassen Før 752,00
499,00
Andre har også købt
Cuvée Extrem
Cuvée Extrem
Fra 160,00
Baby Doll Sparkling Blush (rosé)
Royal Oporto Colheita Port 2008