Grenache Grandiose
Grenache Grandiose

Grandiøs Grenache fra Mur-Mur-Ium.


Fantastisk vin fra den sydlige Rhône-dal. Oplev her hvordan en rigtig Ventoux-vin skal smage. Den bugner af velsmag med masser af frugt, bær og krydderier.

Vinens karakter:

Smagen præges af modne sorte bær, mørk chokolade, markchampignon og provencalske krydderurter. En lang og blød eftersmag afslutter vinen perfekt.

Hvad er vinen velegnet til?

Det er en fabelagtig vin, som i høj grad lægger op til at blive nydt uden mad til, men som også vil være guds gave til lammekøllen, oksefileten, dyreryggen eller andestegen.

Nydes bedst af rummelige glas og gerne ved 15-16 grader.

Sådan er Grenache Grandiose fremstillet:

Vinen er lavet på Grenache-druer som er håndhøstet fra gamle vinstokke. Druerne er høstet senere end normalt og det er med til at give en større koncentration, intensitet og fedme til vinen.

Om Domaine Mur-Mur-Ium:

Et af vores mest populære vinhuse er uden tvivl Domaine Mur-Mur-Ium. De fantastiske vine er udviklet af den nu afdøde Marc Pichon, men hans danske hustru, Anne Brinkløv og deres ældste søn, Niels Oscar, kører traditionen videre. Ægteparret har været dygtige til at vælge mange gode mindre vinmarker på de sydlige skråninger af Mont Ventoux bjergene i Rhône-dalen, hvilket har resulteret i nogle unikke vine. Vingården ligger på sletten ved foden af Mount Ventoux, som er ideel for dyrkning af især Grenache og Syrah druer, og druerne høstes om natten for at bevare mest mulig frugt og aroma. Alle vinmarker dyrkes uden brug af kemikalier eller pesticider og jorden bearbejdes manuelt. Derudover foregår al høst med håndkraft og hver enkelt druesort vinificeres separat.  

Domaine Mur-Mur-Ium holder til i Vaucluse, som er beliggende i det sydlige Rhône. Vinhuset ligger på sletten, ved foden af Mont Ventoux - som for de fleste Tour de France entusiaster er kendt som ”det skaldede bjerg”. Lige præcis her er der optimale vækstbetingelser for Grenache-druen, som høstes om natten for at bevare mest mulig frugt og aroma.

Vingården har specialiseret sig indenfor økologi og alle deres vine, uden undtagelse, er dyrket ud fra de økologiske principper. Interessant og opsigtsvækkende er det, at de lader druerne hænge længere tid på vinstokkene, end normalt, for på den måde at opnå optimal modenhed, som giver mere frugt og fedme til deres vine.

Det underfundige navn ”murmurium”, er afledt af latin og betyder: ”den summende lyd af bier”. Her hentydes til vinmarkerne som vinhuset benytter sig af. Der har bierne fundet sig specielt godt til rette!
 

Vis mere
Vis mindre

Grenache Grandiose

   På lager
Antal
Alc %15%
LandFrankrig
OmrådeSydrhône
VinhusDomaine Mur-Mur-Ium
Årgang2020
DruerGrenache Noir
SmagsretningKraftig
Krydret
Kompleks
Velegnet tilTunge retter
Smagfulde oste
Julemad
Bøffer
Kød fra grillen
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerT00831047
Mest sete varer
Andre har også købt
Ventoux - Extrem
Ventoux - Extrem
Fra 160,00
Le Retour Ventoux Rosè
Roussanne Blanc
Roussanne Blanc
Fra 100,00