Hvis du elsker italiensk vin – og i særdeleshed vine fra Piemonte, så skal du prøve vores dugfriske Piemonte-kasse. Det er et forrygende mix af ”signatur-vine” fra det populære vindistrikt. Du får seks rødvine, der alle udmærker sig på hver deres måde, og med deres helt egne karaktertræk. Rigtig god fornøjelse. 😊
Kassen indeholder:
Monferrato – 2018 San Rocco Forrygende rødvin fra vores mangeårige leverandør, Produttori di Govone. Smagen er rig og nærmest cremet med bløde, modne tanniner og en blød behagelig eftersmag.
Monferrato er en fremragende vin til kødretter, steg af gris eller okse – og så er den også helt perfekt til ostebordet.
Barbaresco Riserva – 2015 San Rocco Denne perle smager intet mindre end formidabelt! Smagen er tør, meget blød og en anelse parfumeret. Samtidigt formår vinen på bedste vis at kombinere kraften fra Nebbiolo med en helt usædvanlig finesse.
Riserva-betegnelsen får vinen ved at lagre minimum 48 måneder – heraf skal de 9 være på træfade.
Barolo Riserva – 2015 San Rocco Her får du oplevelsen af en kødfuld og ekstremt fokuseret Barolo. Vinen byder på en flot struktur og dybde, der munder ud i en lækker, dyb kompleksitet. Lagret 62 måneder – heraf 18 måneder på træfade.
Det er ret sjældent, at man støder på en Barolo i Riserva-udgave – de har lige et ekstra gear!
Barbera d’Alba – 2019 Virna Barbera d’Alba i den gamle klassiske stil. Den er utrolig flot på nuværende tidspunkt, og har en god frugt som er i perfekt harmoni med den lette syre.
Vinen egner sig især godt til kalvekød og bløde oste, og så kan den også nydes uden mad med stort velbehag.
Dolcetto d’Alba – 2020 Virna Dolcetto betyder direkte oversat lille søde på italiensk, hvilket den pudsigt nok ikke er. Vine på Dolcetto er generelt meget tørre og har altid en pirrende duft af bitre kirsebær, der ledsages af markant garvesyre.
Nyd den gerne en smule afkølet til lette kødretter eller til en asiatisk inspireret ret.
L’uomo Calvo del Vino – 2016 Govone Vinen er lavet på Barbera, Nebbiolo og Dolcetto, og så har den fået 3 måneders fadlagring. Resultatet er virkelig imponerende, og du får her en vin med masser af karakter og charme.
Den kan sagtens nydes uden mad, men vil også være forrygende til oksekød, simreretter eller ostebord.