Barbera d'Alba DOC
Barbera d'Alba DOC

Barbera på højt niveau.


Barbera d’Alba i den gamle klassiske stil. Den er utrolig flot på nuværende tidspunkt, og har en god frugt som er i perfekt harmoni med den lette syre.

Vinens karakter:

Flot rubinrød farve. Duften er intens, og som vinen får luft opdages især blomme og viol, samt strejf af harpiks og krydderier. Det har en fyldig, varm og langvarig smag.

Hvad er vinen velegnet til?

Vinen egner sig især godt til kalvekød og bløde oste. Den kan også nydes uden mad med stort velbehag.

Serveringstemperatur cirka 17-18 grader.

Sådan er vinen fremstillet:

Vinen er lavet på ren Barbera. Druerne presses let og macerationen foregår med drueskind i 8-10 dage ved en maksimal temperatur på 28 grader. I løbet af foråret dekanteres vinen i træ- eller stålfade, hvor den bliver i 10 måneder, og derefter aftappes den. Vinen lagrer yderligere i 3-4 måneder inden den frigives til salg.

Anmeldelser årgang 2017:

Flaskehalsen.nu - 5 stjerner, marts 2021:
"Det er svært at undgå at bemærke, at denne vin hedder ‘Borgogno’ – og dermed skaber associationer til det legendariske franske Bourgogne-område. Men umiddelbart er der ellers ikke meget, der forbinder de to betegnelser – udover at denne vin har en rigtig høj kvalitet, ligesom mange af dem, man finder i Bourgogne. Skabt på druesorten Barbera er denne Piemonte-vin en opvisning i saftige frugter med et intenst og lækkert drive. Der er en solid syre i kanten af munden, mens de modne frugter fylder op i en blød krop. Det gør Virna di Borgogno til en flot oplevelse, der nydeligt indrammer, hvad det er, der kan gøre Barbera-vine så charmerende."

Om producenten:

Virna bliver i dag regnet for en af de absolut førende producenter i Piemonte. Deres vine bliver fremhævet i mange af de mest kendte vin tidsskrifter i verden. Virna Borgogno blev færdig på ønolog skolen i Alba i 1991, og allerede 10 år senere etablerede hun vinhuset Virna, som hun i dag driver sammen med sin søster Ivana og hendes mand Giovanni.

Decanter (verdens største vinmagasin) skriver bl.a. følgende om Virna: 
"This is an up- and coming estate that has a tasting room right in the Barolo town centre, so it's easy to visit." 

Vis mere
Vis mindre

Barbera d'Alba DOC

   På lager
Antal
Alc %14%
LandItalien
OmrådePiemonte
VinhusVirna
Årgang2018
DruerBarbera
SmagsretningFyldig
Tør
Velegnet tilAperitif/uden mad
Solide forretter
Kalv
Tapas
Ostebord
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
Se video
VarenummerT00531559
Mest sete varer
Andre har også købt
Prosecco Bio
Prosecco Bio
Fra 120,00
Selvarossa Salice Salentino
Hverdagens Rødvine
Hverdagens Rødvine
Før 460,00
340,00