Barbaresco Riserva - en spændende kuriøsitet.
Denne perle fra Piemonte smager intet mindre end formidabelt! Smagen er tør, meget blød og nærmest parfumeret. Samtidigt formår vinen på bedste vis at kombinere kraften fra Nebbiolo med en helt usædvanlig ynde.
Vinens karakter:
San Rocco har en dyb granatrød farve med brunlig kant. Duften er delikat og fyldig med, og byder blandt andet på violer, roser, krydderier og en lille smule lakrids. Smagen har en balanceret tørhed. Den er fyldig og kompleks, og så viser den på imponerende facon hvad modning gør for Nebbiolo - her får du en vi i absolut storform!
Hvad er vinen velegnet til?
Vinen passer formidabelt til vildt, okse- og kalvekødsretter, samt kraftige oste.
Serveringstemperatur cirka 18-20 grader. Hæld gerne vinen på karaffel en times tid, inden servering.
Om Barbaresco Riserva:
Barbaresco har sit navn efter byen nordøst for Alba, og den var i 1966 blandt de første vine i Italien, som fik DOC-status. I 1980 fik den så sin DOCG-udmærkelse. Druerne til Barbaresco Riserva DOCG er de samme, som til den knapt så lagrede Barberesco DOCG. Druerne dyrkes omkring landsbyerne Barbaresco, Treivo og Neive og i flere år var vinen faktisk kun kendt i lokalområdet og blev solgt som Vino Nebbiolo eller tilsat Barolo-vine. Den egentlige anerkendelse kom først i 1950’erne, hvor seriøse producenter som Angelo Gaja og Bruno Giacosa viste hvilket stort potentiale, denne forrygende majestæt kan vise. Siden da er priserne sendt mod stjernerne og det skyldes ikke mindst disse og andre producenters utrættelige indsats.
Trods de store anstrengelser har Barbaresco Riserva DOCG til dels levet i Barolo DOCG's skygge og har haft ry for at være lettere end nabovinen. Intet kan være mere forkert.
Barbaresco Riserva DOCG er ofte mere elegant end naboen Barolo DOCG, ja, nærmest feminin i udtrykket, og ofte ses den endda kraftigere end naboen. Men som altid i Italien, kan der være store forskelle på de forskellige kommuner og marker, hvor mikroklimaer spiller så stor en stor rolle for vinens anatomi.
Som nævnt produceres Barbaresco Riserva DOCG på druen Nebbiolo (100%) i subvarianterne Michet og Lampia.
Barbaresco Riserva DOCG skal lagre minimum 48 måneder med start d. 1. november i høståret. Minimum 9 måneder skal være på træfade.