Dolcetto d'Alba
Dolcetto d'Alba

Dejlig italiener med god frugt og fylde.


Dolcetto betyder lille søde på italiensk, hvilket den bestemt ikke er. Vine på Dolcetto er generelt meget tørre og har altid en umiskendelig duft af bitre kirsebær, der ledsages af kraftig garvesyre. Kort sagt, en ægte italiener!

Vinens karakter:

Lys ruby rød, med en delikat og frugtrig duft af først vilde mørke bær, kirsebær efterfulgt af en tør, elegant balanceret smag.

Hvad er vinen velegnet til?

Server den ved cirka 16 grader til lettere retter, eller som et anderledes bud til en asiatisk inspireret ret.

Anmeldelser:

Årgang 2013 fik 6 ud af 6 stjerner i Gastro:
"Mens Nebbiolo druen løber med det meste af berømmelsen i Piemonte, lever Dolcetto-druen en mindre glamourøs tilværelse som hverdagsdrue. Det gør den dog på ingen måde ueffen, tværtimod kan man mærke uhøjtideligheden i form af en humørfyldt vin, der ganske enkelt bare er frisk, frugtig og velsmagende. Der er noter af rødbeder, grøn peberfrugt og græs i smagen med et afsluttende strejf af sort peber. En meget vellykket mellemfyldig vin, der både har antydning af tanniner samt læskendee, syrerig frugt."

Om producenten:

Virna Borgogno blev færdig på ønologskolen i Alba i 1991, og allerede 10 år senere etablerede hun vinhuset Virna, som hun i dag kører sammen med sin søster Ivana og hendes mand Giovanni.

Decanter (verdens største vinmagasin) skriver bl.a. følgende om Virna: This is an up- and coming estate that has a tasting room right in the Barolo town centre, so it's easy to visit.
Vis mere
Vis mindre

Dolcetto d'Alba

   På lager
Antal
Alc %13,5%
LandItalien
OmrådePiemonte
VinhusVirna
Årgang2018
DruerDolcetto
SmagsretningTør
Frisk
Velegnet tilPastaretter
Pizza
Lyst kød
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
Se video
VarenummerT00531557
Andre har også købt
Barolo DOCG Riserva - San Rocco
Arneis Terre Sabaude
Barbera D'Asti DOCG