Dejlig italiener med god frugt og fylde.
Dolcetto betyder lille søde på italiensk, hvilket den bestemt ikke er. Vine på Dolcetto er generelt meget tørre og har altid en umiskendelig duft af bitre kirsebær, der ledsages af kraftig garvesyre. Kort sagt, en ægte italiener!
Vinens karakter:
Lys rubinrød, med en delikat og frugtrig duft af først vilde mørke bær, kirsebær efterfulgt af en tør, elegant balanceret smag. Der er også noter af rødbeder, grøn peberfrugt og græs i smagen med et afsluttende strejf af sort peber. En meget vellykket mellemfyldig vin, der både har antydning af tanniner, samt læskende, syrerig frugt.
Hvad er vinen velegnet til?
Server den ved cirka 16 grader til lettere retter, eller som et anderledes bud til en asiatisk inspireret ret.
Om Dolcetto-druen:
Imens Nebbiolo-druen løber med det meste af berømmelsen i Piemonte, lever Dolcetto-druen en mindre glamourøs tilværelse som "hverdagsdruen". Det gør den dog på ingen måde dårligere. Tværtimod kan man mærke uhøjtideligheden i form af en humørfyldt vin, der ganske enkelt bare er frisk, frugtig og velsmagende.
Om producenten:
Virna Borgogno blev færdig på ønologskolen i Alba i 1991, og allerede 10 år senere etablerede hun vinhuset Virna, som hun i dag kører sammen med sin søster Ivana og hendes mand Giovanni.
Decanter (verdens største vinmagasin) skriver bl.a. følgende om Virna: This is an up- and coming estate that has a tasting room right in the Barolo town centre, so it's easy to visit.