Superintens og koncentreret basse
Hvis man vil koncentrere smagen, sukkeret og derved også den potentielle alkohol i sin vin, så kan man tørre druerne før gæringen. Dette har man også gjort i denne intense Barbera fra Piemonte, som har givet en utrolig dybde og kompleksitet.
Resultatet er en ekstremt smagfuld og virkelig kraftig vin, som kan hamle op med de helt smagsintense madretter. Her får du fuld knald på med tørrede Barbera-druer fra det ikoniske Piemonte!
Vinens karakter:
Denne Barbera har en granatrød farve med orange refleksioner. Det er en tør vin med god saft, kraft og styrke, som kommer fra de tørrede druer. Trods høj alkohol på 15,5%, og en kæmpe intensitet af tørret frugt og krydderi, så er det stadig en meget harmonisk og blød vin, som er utroligt nem at drikke.
Hvad er vinen velegnet til?
Rigtig god vin til oksekød, vildt, fjerkræ og modne oste samt traditionelle, tunge danske retter.
Serveringstemperatur 16-18 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er lavet på 100% Barbera-druer, som tørres for at intensivere smagen, koncentrationen og sødmen. Den fremstilles på ståltanke for at fremhæve frugtigheden og friskheden.
Om producenten:
Kooperativet, med Agostino i spidsen, har været aktivt siden 1957, hvor nogle ganske få vindyrkere gik sammen. I dag består vinhuset af mere end 325 vinbønder, der leverer druer i meget høj kvalitet. De forskellige vinbønders marker er klassificeret efter jordbundsforhold og beliggenhed, for at bestemme de optimale forhold for høsttidspunktet.
Nogle af vores største kundefavoritter gennem tiden kommer fra Govone, f.eks. Toscanello, Anniversario og Barbera d’Alba Superiore.