Cattin - Cremant d'Alsace Demi-Sec
v/6 fl.
120,00
v/1 fl.
139,00
Chablis - Denis Race
v/6 fl.
180,00
v/1 fl.
199,00
Prosecco Bio
v/6 fl.
120,00
v/1 fl.
169,00
Crémant de Bourgogne Tastevinage Brut
v/6 fl.
140,00
v/1 fl.
159,00
Thörnicher Ritsch Riesling Trocken
v/6 fl.
130,00
v/1 fl.
149,00
Castello di Verrazzano Chianti Classico
v/6 fl.
130,00
v/1 fl.
149,00
Les Sorts Sycar
v/6 fl.
150,00
v/1 fl.
169,00
Charles & Charles Cab/Syrah Blend
v/6 fl.
150,00
v/1 fl.
169,00
Alsace Grand Cru - Gewurztraminer Hatschbourg
v/6 fl.
140,00
v/1 fl.
169,00
 

GODE RÅD TIL VINVALGET NYTÅRSAFTEN?

Den store festaften nærmer sig. Om middagen står på sushi, torsk, vildt, bøf, tapas eller andet, vil de fleste nyde vin til maden. Hvilken velkomstchampagne skal du vælge? Hvilken rødvin passer bedst til nytårsmiddagen? Og drikker man sødt eller tørt til kransekagen?

11 sikre tips til at skyde nytåret ind med vinmanér:


 1. Lav en vinmenu - det er kun nytår én gang om året

  Vi taler meget om, hvilken mad vinen passer til og omvendt. Men hvorfor ikke sætte det i system, som de ville gøre det på en restaurant? Find fem gode vine, og server de fire-fem retter, som passer bedst til dem. Det tager tid, kræver overvejelse og planlægning, men er det hele værd i lækkerhed!

 2. Giv den lidt ekstra

  Nytårsaften er muligvis den største festdag på året for mange mennesker, da vi siger farvel til det gamle år, og glæder os til at starte på et nyt. Derfor: Brug gerne lidt ekstra penge på vinene hvis budgettet tillader det. Du får så meget mere ved at gå 50-100 kroner op pr. flaske.

 3. Husk at vaske og pudse champagneglassene ordentligt

  Kulsyren i en boblevin forsvinder hurtigt og effektivt på grund af den høje stuetemperatur og urenheder i glasset. Det samme gør smagen af en champagne. Derfor skal du sørge for at vaske dine champagneglas i hånden, skylle dem grundigt, og meget gerne polere dem med et blødt og rent viskestykke. Så har boblerne optimale betingelser og du får den bedste oplevelse.

 4. Vin til din nytårsmenu: Start med bobler, mousserende vine… og Champagne!

  Man bør altid starte nytårsaften med de bedste bobler, og gerne champagne. Det er her til Dronningens nytårstale kl. 18, at ens smagsløg bedst formår at sætte pris på de gode boblers finesse. Champagne under 200 kr. er sjældent særlig spændende - i dét prisleje bør du hellere gå efter en rigtig god crèmant, cava eller spumante.

  Vores anbefaling:  Prosecco BIO, Crémant de Bourgogne Tastevinage Brut eller Ellner Champagne – ”Seduction 2007”

 5. Vin til fisk

  Selvom der er plads til undtagelser i det traditionelle parløb mellem hvidvin og fisk, bør den vin, der skal ledsage fadet med ”alt godt fra havet”, ikke dominere fiskens lidt ferske, sarte smag. Vær også opmærksom på, at syre i maden dæmper syrlighed i vinen. Når saften fra en skive citron dryppes på din fiskeret, vil glasset med syrerig Chablis virke mere blød og afrundet.

 6. Giv de store hvidvine en chance

  Hvis nytårsmenuen står på skaldyr og torsk, så vil vi anbefale dig at bruge lidt ekstra penge på hvidvinen. Typisk ofrer vi flere penge på rødvinen, men det er faktisk lidt ærgerligt. Hvidvin kan være en lige så stor kunst.

 7. Lette fiskeretter

  Rødspætter, skrubber og andre lidt magre fisk går bedst i spænd med lette, tørre hvidvine. Det samme gælder rejer, krabber og dampede muslinger. Vælg gerne en god, tør og ikke for fadpræget hvidvin.

  Vores anbefaling: Thörnischer Ritsch Riesling Trocken

 8. Kraftige fiskeretter

  Retter med fede, kraftigt smagende fisk og skaldyr, som for eksempel laks og hummer, kræver hvidvine med kraft og styrke. Det gælder i særlig grad, når fisken ledsages af en sauce baseret på fløde, smør og krydderier. Her skal du bruge en hvidvin med fylde og dybde, der kan matche de fede, krydrede smagselementer fra fx en laks med hollandaisesovs.

  Vores anbefaling: Chablis Denis Race

 9. Vin til kød

  Hovedretten nytårsaften er ofte baseret på vildt eller oksekød. Dyreryg og oksemørbrad kommer ofte på bordet med smagfulde saucer og svampe. Det let sødlige og kraftige kød kræver rødvine med frugt, fylde, en anelse krydderi og en lang eftersmag. Desto kraftigere sauce eller tilbehør, desto kraftigere vin kræves der.

  Vores anbefaling: Château Rivallon Saint-Émilion Grand Cru, Castello di Verrazzano Chianti Classico, Les Sorts Sycar eller Charles & Charles Cab/Syrah Blend

 10. Dessertvin

  Afslut middagen med en lækker dessertvin. Naturligvis afhænger vinvalget af hvor sød desserten er, og derfor er det vigtigt at dessertvinen understøtter desserten - men vælger du rigtigt bliver oplevelsen så meget bedre!

  Vores anbefaling: Alsace Grand Cru - Gewurztraminer Hatschbourg

 11. Ingen tør champagne til midnat!

  Du har måske hørt det før, og her kommer den igen: Drik for guds skyld ikke tør champagne til kransekagen. Det harmonerer slet ikke og ødelægger både vin og kage. Den intense sødme i kransekagen matches bedst af en sød mousserende vin.

  Vores anbefaling: Charles Ellner Demi-Sec