Flaskehalsen.dk - 91 POINT:
"Noget af det vidunderlige ved Cava er, at de spanske bobler kan give en behagelig og blød frugtfornemmelse, selv når det er helt tørt. Her har vi en Blanc de Blancs Brut, der er lavet på de klassiske Cava-druer Macabeo, Parellada og Xarel-lo, og som har en skøn dybde og nuanceret frugtrigdom. Samtidig er prisen i et leje, hvor de fleste kan være med, så du får faktisk en lækker Cava til fornuftig pris, som både rammer én som mig, der er til det tørre – men også dem, der gerne vil have det lidt blidere udtryk, som i dette tilfælde kommer fra de solmodne, lyse frugter."
5/6 stjerner i Altom Vin:
"Smagsnoter: Nektarin, grafit, flint, brioche. Fin saltet mineralsk finale. Runde forførende bobler. Præcis og fin vin med en god syre."
5 stjerner i Vinavisen.dk:
"Fornem cava med en god, fint parfumeret duft, fine, stadige bobler og en lækker, frugtagtig smag, der holder sig længe i munden. Tilpas mousse i munden - og en tilpas, blød syre. "
5 stjerner og Godt køb i Ekstrabladet:
"Nougat, lanolin, gummi og æble i duften. Sødmefuld smag, modent æble, meget flæsket, syrlig afslutning men stadig med spor af flæsket. Generøs stil."
Denne cava som er en reserva, lagres på flaske i mindst 15 måneder inden den frigives til salg.
Farven er strågul med strejf af grønt. Næsen er fin, kompleks og ekspressiv og smagen er fantastisk med en elegant finish, hvor lagringen tydeligt fremkommer. Et herligt glas cava.
Druesorter : 60 % Macabeo, 20 % Xaral-lo og 20 % Parellada.
Alkohol 11.5 %.
Serveres godt afkølet - gerne 6-8° C og helst i riflet eller tulipanformede glas. Bør drikkes nu eller indenfor 1 år efter købet. Skal cavaen gemmes anbefales det på et køligt (gerne 15-17 °) og tørt sted uden lys.
En absolut kvalitets cava fra producenten Conde de Caralt.
Denne Cava Reserva som er "tør" er god til hummer, sushi og kan også bruges til aperitif.
ET SIKKERT HIT SOM VELKOMSTDRINK KAN VI LOVE!