Bottega Vinai Pinot Grigio
Bottega Vinai Pinot Grigio
Klasse Pinot Grigio fra Trentino i Norditalien! En særdeles behagelysten hvidvin der med frugt, mineralitet og et friskt bid overbeviser enhver om at området Trentino laver nogle af Italiens bedste hvidvine.

Ekstra Bladet - 5 stjerner og UGENS BEDSTE KØB, august 2021.

Denne Pinot Grigio fortryller med en fokuseret frugtkarakter og en appetitlig renhed i aromaerne. Der er god fylde i smagen der forbliver frisk og vinen har tydelige mineralske elementer der giver den en meget behagelig eftersmag.

Vinen vil være fremragende til fiskesuppe, skaldyrsrisotto, bagt fisk og kolde udskæringer af lyst kød. Nyd gerne vinen ved cirka 9-10 grader.

Producenten bag vinen, Cavit, er et yderst moderne og fremadrettet tænkende kooperativ der består af en mindre gruppe vinproducenter.  Ultra-moderne fremstillings faciliteter bringer Cavit helt i top når det gælder veltillavede vine på højt niveau - endda til særdeles konkurrencedygtige priser!

Trentino ligger i Norditalien og strejfer lige netop nordspidsen af Gardasøen, med Trento som hovedstad for både region og zone. (ferierejsende kender området fra passagen ved Brennerpasset).Vidste du at:
Pinot Grigio og Pinot Gris er faktisk den samme grønne vindrue, men med to forskellige navne. I Italien og Californien er druen kendt som Pinot Grigio, mens den i Frankrig er kendt som Pinot Gris. Begge navne bruges i flæng af andre lande.

Vine på Pinot Gris/Pinot Grigio har krydrede og moskusagtige aromaer blandet med honning og eksotisk frugt. Duftnoterne er typisk grapefrugt, ananas, æble, kvæde, lindetræ, honning, safran og smør. Pinot Grigio/Pinot Gris-vinen kan gemmes relativt længe af en hvidvin.

Pinot Gris fra Alsace er ofte fyldigere og mere krydret end Pinot Grigio fra Italien, som så til gengæld er mere frisk og læskende i stilen.

Vis mere
Vis mindre

Bottega Vinai Pinot Grigio

   På lager
Antal
Alc %13%
LandItalien
OmrådeTrentino
VinhusCavit
Årgang2020
DruerPinot Grigio
SmagsretningFyldig
Tør
Aromatisk
Velegnet tilFisk
Kylling
Risotto
Flaskestørrelse75 cl.
TypeHvidvin
Ekstra Bladet
Se video
VarenummerT00631233
Andre har også købt
Alsace Pinot Gris Bollenberg
Royal Oporto Tawny Port
Rojalet Selecció Montsant