Syrah Sublime
Syrah Sublime

Sublim Syrah fra Mur-Mur-IumSpændende alternativ til en god Saint-Joseph eller Côte Rôtie fra det nordlige Rhône.

Vinens karakter:

Feminin og elegant rødvin. En duft af forårsblomster og våd skovbund efterfølges af smagen af brombær, lakrids og urter. Silkeblød og med finesse, afrundes vinen med en behagelig eftersmag.

Hvad er vinen velegnet til?

Syrah Sublime egner sig til det meste mad og fungerer også rigtig godt uden mad.

Sådan er Syrah Sublime fremstillet:

Vinen er lavet på 100% Syrah, håndhøstet fra gamle vinstokke. Druerne er høstet senere end normalt. Det giver større koncentration, intensitet og fedme til vinen.

Om Domaine Mur-Mur-Ium:

Et af vores mest populære vinhuse er uden tvivl Domaine Mur-Mur-Ium. De fantastiske vine er udviklet af den nu afdøde Marc Pichon, men hans danske hustru, Anne Brinkløv og deres ældste søn, Niels Oscar, kører traditionen videre. Ægteparret har været dygtige til at vælge mange gode mindre vinmarker på de sydlige skråninger af Mont Ventoux bjergene i Rhône-dalen, hvilket har resulteret i nogle unikke vine. Vingården ligger på sletten ved foden af Mount Ventoux, som er ideel for dyrkning af især Grenache og Syrah druer, og druerne høstes om natten for at bevare mest mulig frugt og aroma. Alle vinmarker dyrkes uden brug af kemikalier eller pesticider og jorden bearbejdes manuelt. Derudover foregår al høst med håndkraft og hver enkelt druesort vinificeres separat.  

Domaine Mur-Mur-Ium holder til i Vaucluse, som er beliggende i det sydlige Rhône. Vinhuset ligger på sletten, ved foden af Mont Ventoux - som for de fleste Tour de France entusiaster er kendt som ”det skaldede bjerg”. Lige præcis her er der optimale vækstbetingelser for Grenache-druen, som høstes om natten for at bevare mest mulig frugt og aroma.

Vingården har specialiseret sig indenfor økologi og alle deres vine, uden undtagelse, er dyrket ud fra de økologiske principper. Interessant og opsigtsvækkende er det, at de lader druerne hænge længere tid på vinstokkene, end normalt, for på den måde at opnå optimal modenhed, som giver mere frugt og fedme til deres vine.

Det underfundige navn ”Murmurium”, er afledt af latin og betyder: ”den summende lyd af bier”. Her hentydes til vinmarkerne som vinhuset benytter sig af. Der har bierne fundet sig specielt godt til rette!


Vis mere
Vis mindre

Syrah Sublime

   På lager
Antal
Alc %14,5%
LandFrankrig
OmrådeSyd Rhône
VinhusDomaine Mur-Mur-Ium
Årgang2013
DruerSyrah
SmagsretningFyldig
Frugtig
Krydret
Velegnet tilAperitif/uden mad
Kalv
Charcuteri
Ostebord
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerT00831079
Mest sete varer
Andre har også købt
Ventoux - Extrem
Ventoux - Extrem
Fra 160,00
Le Retour Ventoux Rosè
Cuvée Niels Oscar
Cuvée Niels Oscar
Fra 89,00