NPU Amontillado Sherry
NPU Amontillado Sherry
5 stjerner i Ekstra Bladet uge 29 2015: 
"Mørke noter i duften. Kaffe, karamel, tørrede frugter, cigarkasse og varme krydderier. Tør men lang kompleks Amontillado."


Smagsnoter:

Farve - dyb ravgylden farve
Aroma - duften har et strejf af peanuts og egetræ.
Smagen - lang og vedvarende med en flot, tør og delikat fyldighed.

Denne fine koncentrerede sherry har lagret i mindst 30 år på egetræsfade. Farven er mørk ravgylden og klar, duften distinkt, harmonisk og med en snert af peanuts. Smagen er tør, vedholdende og minder om, at denne Sherry udelukkende er lavet på Palomino Fino-druer, uden tilsætning af den søde Pedro Ximenez-druens. Den går rigtig godt som aperitif eller som ledsager til røgede skinker, grillet kød, modne oste og nødder.

Det særlige ved Sherry er, at lagringen sker på fade, der kun er fyldt 4/5. Den sidste 1/5 er luft. Mellem luft og vin danner der sig et lag gær, der minder om skimmelsvampen på brie. Gæren mindsker sukkerindholdet, giver vinen karakter og beskytter mod luften. Sherry Fino lagrer under denne gær helt til tapningen. Amontillado er en fino, hvor gæren dræbes med alkoholtilsætning, hvorefter vinen lagrer videre under påvirkning af luftens iltning.

Vinen bliver fremstillet i byen Jerez, som som har lagt navn til Sherry. Firmaet Sánchez Romate har produceret Sherry (og Sherryeddike) her siden slutningen af 1800-tallet. Huset har en lang tradition for kvalitetsprodukter, i 1909 blev de f.eks. udnævnt til officiel leverandør til House of Lords i England og i 1917 blev de udnævnt til officiel leverandør til Vatikanet i Rom.

Læs mere om Sherry på Romates hjemmeside.

Vis mere
Vis mindre

NPU Amontillado Sherry

169,00
   På lager
Antal
Alc %18%
LandSpanien
OmrådeJerez
VinhusSanchez Romate
ÅrgangNV
DruerPalomino Fino
SmagsretningFyldig
Krydret
Tør
Aromatisk
Velegnet tilAperitif/uden mad
Smagfulde oste
Tapas
Flaskestørrelse75 cl.
TypeSherry
VarenummerP80150101
Andre har også købt
Don José Oloroso Sherry
Duquesa Pedro Ximenez Sherry
Salento Zinfandel
Salento Zinfandel
Fra 49,00