Saronsberg Sauvignon Blanc
Saronsberg Sauvignon Blanc

Overraskende og nuanceret Sauvignon Blanc.


En traditionel oversøisk Sauvignon Blanc er ofte meget ensporet. Masser af hyldeblomst og med en nærmest vingummi-lignende eftersmag. Det kan være godt til den rette anledning. Saronsbergs Sauvignon Blanc byder dog på meget mere.

Vinens karakter:

Farven er gennemsigtig med et grønligt skær. Smagen byder på tropiske frugter, stikkelsbær, en anelse hyldeblomst og et anstrøg af græs. Vinen har en forfriskende mineralitet og markant flint i eftersmagen.

Hvad er vinen velegnet til?

Fungerer perfekt til skaldyr og lettere fiskeretter.

Server den gerne ved 8-10 grader.

Sådan er vinen fremstillet:

Vinen er lavet på Sauvignon Blanc, og den er ikke blevet fadlagret.

I videoen herunder er vi kommet med en tur ind til vin tankene, hvor winemaker Dewaldt Heyns fortæller lidt om hans Sauvignon Blanc og om forskellen på at høste tidligt og sent.

Om producenten:

Saronsberg er beliggende i Tulbagh-dalen, i Western Cape provinsen, som ligger 120 kilometer nordøst for Cape Town. Vinhuset er opkaldt efter bjerget som det ligger ved foden af. I 2002 etablerede man ved en sammenlægning af to vingårde, Saronsberg.

Det skulle vise sig, at blive en meget hård start, da en voldsom brand ødelagde næsten alle vinstokke. Man var derfor nødt til at igangsætte en omfattende nyplantning, i 2003.

Vingården har i dag et topmoderne produktionsanlæg. Historien taget i betragtning er det endnu mere imponerende, at bevidne Saronsbergs store succes.

Under kyndig ledelse af winemaker Dewaldt Heyns, høster vingården et utal af medaljer hvert år – se blot dette link: www.saronsberg.com/awards
Vis mere
Vis mindre

Saronsberg Sauvignon Blanc

   På lager
Antal
Alc %12,5%
LandSydafrika
OmrådeStellenbosch
VinhusSaronsberg
Årgang2019
DruerSauvignon Blanc
SmagsretningFrugtig
Tør
Frisk
Aromatisk
Velegnet tilAperitif/uden mad
Skaldyr
Salater
Sushi
Lyst kød
Flaskestørrelse75 cl.
TypeHvidvin
Se video
VarenummerT00631133
Mest sete varer