Eidos Rouge
Eidos Rouge
Klassevin fra Sydfrankrig - 91 point af Robert Parker!

5 stjerner i Vinavisen.dk, juni 2018:
"Flot rødvin - både til mad og til en god bog i en dyb lænestol. Man skal give sig tid til den og gå på opdagelse i den komplekse smag og eftersmag... Peber, krydderurter og fine toner fra fadlagringen."

Vinen er lavet på 80% Syrah og 20% Grenache Noir. Vinmarkerne er syd- sydøst vendt, og jordbunden hvorpå vinstokkene gror, er sandholdig og rig på rullesten. Druerne sidder på stokke som er over 50 år gamle, og høstudbyttet er kun på 20 hektoliter per hektar, hvilket er ekstremt lavt. Det betyder at mosten besidder en tårnhøj koncentration og dybde, med meget komplekse elementer. De håndplukkes og undergår en streng sorteringsproces. Macerationen – førstegæringen, hvor saften ligger sammen med skallerne, foregår over en lang periode på cirka 5 uger. Vinen lagres 12 måneder på franske egetræstønder, og filtreres inden den flaskes. Der produceres kun 5.000 flasker årligt.

Vinen har en dyb og mørk rubinrød, næsten sort farve. Bouquet'en er kompleks med noter af krydderier, og modne frugter som kirsebær, brombær, og solbær. Strejf af kakao og lakrids fornemmes også. Smagen er muskuløs, vedholdende, og tæt koncentreret. En massiv struktur, følges op af velintegrerede tanniner. Vinen afsluttes af en lang fløjlsblød eftersmag. Vi anbefaler at du hælder vinen på karaffel en time før servering, og drik den gerne ved cirka 16-18 grader. Prøv den til solide kødretter, vildt, eller modne oste.


Château la Bastide ledes af den karismatiske Guilhem Durand, som med et benhårdt fokus på kvalitet har ført ejendommen op blandt de bedste i Corbières. Samtidig har Guilhem bevaret jordkontakten, så selvom hans vine spiser kirsebær med de helt store, er priserne endnu menneskelige.
En stor vin skal laves i marken, ikke i kælderen, så Guilhem Durand sørger for at hver vinstok yder sit ypperste. Det gør han blandt andet ved at plante dem meget tæt (over 5000 vinstokke pr hektar), så vinstokkene må slås om vandet, og skyde rødderne dybt ned i undergrunden i kampen for overlevelse. Det giver et lavt udbytte pr vinstok, men desto større koncentration og kompleksitet.
Corbiéres ligger i Languedoc, i Sydfrankrig. Med en gennemsnitlig nedbørsmængde på kun 400 mm om året er Corbières den tørreste appellation i Frankrig. Undergrunden i området er af meget varieret karakter, hvilket har medført, at man har valgt at inddele appellationen i ikke mindre end 11 underdistrikter. Det er stadig Carignan-druen, der er den mest anvendte til vin fra Corbières. Den er dog på stærk tilbagegang, siden man indførte en lokal regel om, at den maksimalt måtte udgøre 50-70% af en given Corbiéres vin. Til at erstatte Carignan har man især valgt at satse på Mourvèdre, Cinsault og Syrah, hvilket bl.a. har været med til at forøge og højne de røde Corbières vines smagsmæssige spændvidde.
Corbières-området producerer også enkelte hvide vine, primært på Bourboulenc, Roussanne og Grenache Blanc, der som gennemgående fællestræk har en behagelig tørhed og friskhed.


Vis mere
Vis mindre

Eidos Rouge

   På lager
Antal
TypeRødvin
Alc %14%
LandFrankrig
OmrådeLanguedoc
VinhusChâteau la Bastide
Årgang2015
DruerSyrah
Grenache
SmagsretningKraftig
Krydret
Kompleks
Velegnet tilTunge retter
Smagfulde oste
Vildt
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerT00531701