Morin - Puligny Montrachet
Morin - Puligny Montrachet

Puligny-Montrachet - måske den bedste hvidvin i verden?


Puligny-Montrachet er en landsby i Côte de Beaune, beliggende mellem Meursault mod nord og Chassagne-Montrachet mod syd. Puligny-Montrachet er sammen med Chassagne den ypperste eksponent for Chardonnay-druen. Vinstokkene gror typisk i brun kalkstenjord som også indeholder marmor og ler. Vinmarkerne ligger eksponeret mod øst og sydøst i 230-320 meters højde over havets overflade.  

Vinens karakter:

Farven er ren og meget lys. Duften er intens og ekspressiv med antydninger af marcipan, eksotiske frugter og hvide blomster. Også flint og smør kommer til udtryk. Som vinen modnes kommer der også en markant duft af honning frem. Smagen er blød, cremet og virkelig flot struktureret. Vinen har en bemærkelsesværdig finesse med en imponerende finish og tørhed.

Hvad er vinen velegnet til?

En stor hvidvin som denne er som skabt til højere gastronomisk mad. Det skyldes dens enorme kompleksitet, smidighed og elegance. Nyd den gerne til hummer, fisk eller modne og smagfulde oste.

Serveringstemperatur cirka 13 grader. En vin som denne topper først efter 6-8 år og den kan gemmes i op til 15 år fra høståret.

Sådan er vinen fremstillet:

100% Chardonnay. Druerne håndsorteres og presses let inden mosten får lov at gære langsomt på træfade med jævnlige omrøringer. Vinen lagrer i alt cirka 15 måneder på egetræstønder, inden den tappes på flaske.

Om producenten:

Maison Morin Père & Fils blev grundlagt af Claude Morin i 1822. Vinhuset har hjemme i Nuits-Saint-Georges-regionen i Bourgogne. I dag er Morin vidt berømt - både for deres vine og deres Marc de Bourgogne. Selve kælderen på vingården er fra det 18. århundrede, og den er i sig selv en meget populær seværdighed for vinturister.
Vis mere
Vis mindre

Morin - Puligny Montrachet

499,00
   Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.
Alc %13%
LandFrankrig
OmrådeBourgogne
VinhusMorin Père & Fils
Årgang2019
DruerPinot Noir
SmagsretningFyldig
Tør
Mineralsk
Kompleks
Jordbundspræget
Velegnet tilSkaldyr
Fisk
Modne oste
Flaskestørrelse75 cl.
TypeHvidvin
VarenummerP11013119
Andre har også købt
Les Voiles l'Atlantique White
Sancerre La Vigne Blanche
Domaine Les Yeuses Vermentino