Fra cru'en, Cairanne i superårgangen 2018!
Denne vin er lavet på druer fra gamle vinstokke - vieilles vignes, som det hedder på fransk, hvilket har en ekstremt stor betydning for kvaliteten. Rodnettet er nemlig forankret dybt nede i jorden, hvilket tilfører vinen mineraler og smagsstoffer af uvurderlig karakter. Høstudbyttet bliver ligeledes mindre – og druerne får også en mindre størrelse, men dog med en langt større koncentration, som virkelig kan smages!
Vinens karakter:
I duften får man forførende aromaer af bagte røde bær sammen med sød lakrids, figner og tørret citrusskal samt en betagende note af blomsterpotpourri. Smagen er saftig og forfinet med mere syre, end hvad der er typisk for det sydlige Rhône. Man får dog stadig fløjlsbløde tanniner og en fin varme fra alkoholen.
Forvent noter af solmoden frugt, godt med lakrids og provencekrydderier samt en elegant mineralitet af bagt jord.
Hvad er vinen velegnet til?
Særdeles fremragende til lammekølle – især hvis den er gavmildt krydret med hvidløg og provencalske krydderurter. Prøv den desuden til kød fra grillen. Andesteg er dog den perfekte parring, men dette er også en oplagt vin til klassisk dansk mad, som kræver en kraftig, saftig og koncentreret rødvin.
Serveringstemperatur 18 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er lavet på Grenache Noir og Syrah.