Gigondas Cuvèe de Beauchamp
Gigondas Cuvèe de Beauchamp
Château de Montmirail, fremhæves af Hugh Johnson for deres fremragende vine. Det forstår man godt, når man smager ”Beauchamp”. Her er der tale om topklasse Gigondas! Gennem generationer har Montmirail forædlet deres Gigondas så betragteligt, at de i dag er helt på højde med de bedste og mest anerkendte Chateauneuf-du-Pape vine. Er du Rhône-entusiast, må du ikke snyde dig selv for denne oplevelse!
Ved foden af det exceptionelle bjergmassiv, Dentelles de Montmirail, vokser druerne man bruger til denne vin. 75% Grenache, 15% Syrah og 10% Mourvedre, er nøje håndsorteret, afstilket og knust. Gæringen med skindkontakt varer 12-14 dage. Herefter lagres vinen 15 måneder før den tappes på flaske.
Den har en dyb mørkerød, næsten lilla farve. Duften afslører en buket af spanske kirsebær, knuste jordbær og meget modne brombær. Den udvikler sig hen imod vilde nuancer af underskov og trøfler.
Vinen er kraftig med et kødfuldt anslag. Aromaer af sveske, figen, hvid peber, timian og lakrids, fylder munden. Robust konsistens og markant garvesyre, afslutter vinen, på fornem vis. Vinen kan lagres i op til 10 år efter høståret, men kan også drikkes nu. Dog anbefaler vi, at du dekanterer vinen 2-3 timer inden servering, så den får tid til at åbne sig. Drik den ved cirka 18 grader – af store rødvinsglas.
Krydrede retter, vildt, efterårets simreretter og traditionel julemad, er vinen specielt velegnet til.
Vis mere
Vis mindre

Gigondas Cuvèe de Beauchamp

   På lager
Antal
Alc %15%
LandFrankrig
OmrådeSyd Rhône
VinhusChâteau de Montmirail
Årgang2017
DruerMourvedre
Syrah
Grenache Noir
SmagsretningKraftig
Krydret
Kompleks
Velegnet tilSmagfulde oste
Julemad
Bøffer
Kød fra grillen
Lam
Vildt
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerT00831081
Mest sete varer
Andre har også købt
Vacqueyras Cuvèe des Deux Frères
Ventoux - Extrem
Ventoux - Extrem
Fra 160,00
Grenache Grandiose
Grenache Grandiose
Fra 90,00