Gigondas når den er bedst!
Château de Montmirail, fremhæves af Hugh Johnson for deres fremragende vine. Det forstår man godt, når man smager ”Beauchamp”, for her er der nemlig tale om topklasse Gigondas. Gennem generationer har Montmirail forædlet deres Gigondas så betragteligt, at den i dag er næsten helt på højde med nogle af de bedste og mest anerkendte Châteauneuf-du-Pape vine. Er du Rhône-entusiast, må du ikke snyde dig selv for denne oplevelse!
Vinens karakter:
Vinen har en dyb mørkerød, næsten lilla farve. Duften afslører en buket af spanske kirsebær, knuste jordbær og meget modne brombær. Den udvikler sig hen imod vilde nuancer af underskov og trøfler. Vinen er kraftig med et kødfuldt anslag. Aromaer af sveske, figen, hvid peber, timian og lakrids, fylder munden. Robust konsistens og markant garvesyre, afslutter vinen, på fornem vis. Vinen kan lagres i op til 10 år efter høståret, men kan også drikkes nu.
Hvad er vinen velegnet til?
Krydrede retter, vildt, efterårets simreretter og traditionel julemad, er vinen specielt velegnet til. Vi anbefaler, at du dekanterer vinen 2-3 timer inden servering, så den får tid til at åbne sig.
Drik den gerne ved cirka 18 grader – af de store rødvinsglas.
Sådan er vinen fremstillet:
Ved foden af det exceptionelle bjergmassiv, Dentelles de Montmirail, vokser druerne man bruger til denne vin. 75% Grenache, 15% Syrah og 10% Mourvedre, er nøje håndsorteret, afstilket og knust. Gæringen med skindkontakt varer 12-14 dage. Herefter lagres vinen 15 måneder før den tappes på flaske.