Les Sorts Sycar
Les Sorts Sycar

Anmelderrost vidunder fra Montsant.


Flot og spændende vin fra Montsant-distriktet, i nordøst Spanien. Stor koncentration, men stadig med balance og raffinement.

Anmeldelser:

5 stjerner i Ekstrabladet, juni 2020:
"Masser af sorte bær i duften. Koncentreret med masser af brombær, lakrids, peber og vanilje. Fra Montsant - nabo til Priorat og meget lig i stilen. Flot og vellavet glas vin til en yderst fornuftig pris."

Årgang 2016
92 points Guía Peñín 2019
91 points Guía Peñín 2018
Bronze medal IWC 2018
Bronze medal Concours Mondial de Bruxelles 2018

5 stjerner på flaskehalsen.nu, oktober 2019:
"Klassisk Montsant, der kommer snigende med al sin saft og sine urtede nuancer. Oplevelsen begynder roligt og afdæmpet, men indtrykkene forstærkes og ender i en dejligt blød finish med en lang og lækker eftersmag."

5 stjerner på aov.dk (alt om vin), februar 2019:
"Mørk frisk og moden frugt af brom- og solbær. Flot integreret fadpræg af ristet kaffe, en fin vaniljesødme og cigarkasse. Fyldig frugtfyldt vin der placerer sig godt i munden med en lækker garvesyre der holder det hele fast. Stor og harmonisk vin. Godt match til den ovnstegte og krydrede lammekølle.

Årgang 2014:

5 stjerner på vinavisen.dk:
"En rødvin, der får mundvandet til at løbe. Den er lavet på druerne Samsó og Syrah og har et bredt smagsbillede med dejlig frugt og noter af mørke bær, peber, chokolade... lang eftersmag."

5 stjerner i Ekstrabladet:
"Sorte bærnoter i duften. En koncentreret og flot vin fra Montsant, nabo til Priorat. Sorte kirsebær, brombær, lakrids, peber og vaniljenoter i smagen. Velbalanceret med en lang afslutning."

92 points Guía Peñín 2017
Gold Medal Gilbert & Gaillard 2017
Gold Medal International Wine Challenge 2017

Sådan er Les Sorts Sycar fremstillet:

Vinen er lavet på 60% Samsó og 40% Syrah. Efter høst og gæring lagres vinen 13 måneder på franske egetræsfade. Inden den frigives til salg flaskelagres den nogle måneder.

Les Sorts Sycars karakter:

Les Sorts Sycar har en mørk kirsebærrød farve med intense aromaer af violer, blommer og modne røde frugter. Duften er krydret af tobak og mørk chokolade som afsluttes af ristede noter. Blød smag med masser af karakter og modne tanniner med antydninger af eg fra fadlagringen. Vedvarende og med behagelig lang eftersmag. Ilt gerne vinen 1 time inden servering og brug de store rødvinsglas. Grillet kød og efterårets simreretter er perfekte ledsagere til denne formidable vin!

Om producenten, Celler Masroig:

Celler Masroig, fejrede deres 100-års jubilæum i 2017. Gennem hårdt arbejde, innovation og knowhow, har vingården udmærket sig til at være én af topproducenterne i Montsant. Montsant er en relativ ung appellation, der så dagens lys i 2001. Området er beliggende i Catalonien, i Nordøstspanien. De specielt gode jordbundsforhold og de stejle skiferskråninger, omkranser som en hestesko, det mere berømte vindistrikt, Priorat. I Montsant laver man vine på samme druer og med de samme traditioner, som i Priorat.
Vis mere
Vis mindre

Les Sorts Sycar

   På lager
Antal
Alc %14,5%
LandSpanien
OmrådeMontsant
VinhusCeller Masroig
Årgang2017
DruerSyrah
Samsó (Carignan)
SmagsretningKraftig
Krydret
Tør
Velegnet tilTunge retter
Simre/gryderetter
Bøffer
Kød fra grillen
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerT00531399
Andre har også købt
Les Sorts Vinyes Velles
Clos Roja Priorat
Clos Roja Priorat
Fra 120,00
Aperol
Aperol
Før 129,00
119,00