Les Sorts Sycar
Les Sorts Sycar
En perle fra Montsant

Flot og spændende vin fra Montsant-distriktet, i nordøst Spanien. Stor koncentration, men stadig med balance og raffinement.

Sådan er Les Sorts Sycar fremstillet:


Vinen er lavet på 60% Samsó og 40% Syrah. Efter høst og gæring lagres vinen 13 måneder på franske egetræsfade. Inden den frigives til salg flaskelagres den nogle måneder.

Les Sorts Sycars karakter:


Les Sorts Sycar har en mørk kirsebærrød farve med intense aromaer af violer, blommer og modne røde frugter. Duften er krydret af tobak og mørk chokolade som afsluttes af ristede noter. Blød smag med masser af karakter og modne tanniner med antydninger af eg fra fadlagringen. Vedvarende og med behagelig lang eftersmag. Ilt gerne vinen 1 time inden servering og brug de store rødvinsglas. Grillet kød og efterårets simreretter er perfekte ledsagere til denne formidable vin!

Anmeldelser:


92 points Guía Peñín 2019
91 points Guía Peñín 2018
Bronze medal IWC 2018
Bronze medal Concours Mondial de Bruxelles 2018

5 stjerner på flaskehalsen.nu, oktober 2019:
"Klassisk Montsant, der kommer snigende med al sin saft og sine urtede nuancer. Oplevelsen begynder roligt og afdæmpet, men indtrykkene forstærkes og ender i en dejligt blød finish med en lang og lækker eftersmag."

5 stjerner på aov.dk (alt om vin), februar 2019:
"Mørk frisk og moden frugt af brom- og solbær. Flot integreret fadpræg af ristet kaffe, en fin vaniljesødme og cigarkasse. Fyldig frugtfyldt vin der placerer sig godt i munden med en lækker garvesyre der holder det hele fast. Stor og harmonisk vin. Godt match til den ovnstegte og krydrede lammekølle.

5 stjerner på flaskehalsen.nu, januar 2019:
"Vi er i det catalanske Montsant-område, hvor denne blanding af Carineña og Syrah-druer giver en meget mørk vin. Det er både farve, duft og smag, der er i den meget mørke afdeling, og det giver forventninger om en vin, der er markant og bombastisk. Ikke desto mindre bliver de mange krydderier holdt godt i snor, hvilket betyder at det samlede indtryk er ganske blødt og fint balanceret. Les Sorts Celler Masroig er således en ret lækker vin, der er spændende og livlig i sin mørke stil, uden at den på nogen måde bliver tung.

Årgang 2014:

5 stjerner på vinavisen.dk:
"En rødvin, der får mundvandet til at løbe. Den er lavet på druerne Samsó og Syrah og har et bredt smagsbillede med dejlig frugt og noter af mørke bær, peber, chokolade... lang eftersmag."

5 stjerner i EB:
"Sorte bærnoter i duften. En koncentreret og flot vin fra Montsant, nabo til Priorat. Sorte kirsebær, brombær, lakrids, peber og vaniljenoter i smagen. Velbalanceret med en lang afslutning."

92 points Guía Peñín 2017
Gold Medal Gilbert & Gaillard 2017
Gold Medal International Wine Challenge 2017

Om producenten, Celler Masroig:


Celler Masroig, fejrede deres 100-års jubilæum i 2017. Gennem hårdt arbejde, innovation og knowhow, har vingården udmærket sig til at være én af topproducenterne i Montsant. Montsant er en relativ ung appellation, der så dagens lys i 2001. Området er beliggende i Catalonien, i Nordøstspanien. De specielt gode jordbundsforhold og de stejle skiferskråninger, omkranser som en hestesko, det mere berømte vindistrikt, Priorat. I Montsant laver man vine på samme druer og med de samme traditioner, som i Priorat.
Vis mere
Vis mindre

Les Sorts Sycar

   Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.
TypeRødvin
Alc %14,5%
LandSpanien
OmrådeMontsant
VinhusCeller Masroig
Årgang2016
DruerSyrah
Samsó (Carignan)
SmagsretningKraftig
Krydret
Tør
Velegnet tilTunge retter
Simre/gryderetter
Bøffer
Kød fra grillen
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerT00531399
Mest sete varer
Andre har også købt
Les Sorts Vinyes Velles
Clos Roja Priorat
Clos Roja Priorat
Fra 120,00
Silvia Cellars Zinfandel