Les Sorts Sycar
Les Sorts Sycar

Anmelderrost vidunder fra Montsant.


Flot og spændende vin fra Montsant-distriktet, i nordøst Spanien. Stor koncentration, men stadig med balance og raffinement.

Anmeldelser:

WineManual - 6 stjerner, november 2020:
"Høj intensitet i næsen, hvor man øjeblikkeligt fornemmer amerikansk fad som afgiver kraftige aromaer af dild, kokos og chokolade. Frugten ligger mere i baggrunden og er præget af hindbærlikør, blåbærtærte og figner.

Paletten er saftig, men mere kontrolleret end næsen med en fin kølighed. Her er frugten mindre likøragtig, men stadig fuldmoden og lettere ristet. Det er sorte bær og sorte blommer, der dominerer sammen med masser af krydderi fra fadet.

Der bliver igen skruet op for chokolade, dild, kokos og karamel, som især træder frem mod afslutningen, hvor alkoholen også afgiver god varme og bidrager med en “blomme i madeira”-agtig udstråling. Ingen tvivl om, det er en kraftig vin, men man får stadig den kølighed og flotte struktur, som vinene fra Montsant er så kendte for at kunne levere – og så endda til så fordelagtig en pris!

Vinen er tør med fyldig krop, eleveret syre, moderate tanniner og høj alkohol (14,5%). Drikker fint nu i sin ungdom, men vil også være interessant om et par år, hvor vinen vil falde lidt mere til ro, blive blødere og fremhæve mere jordede noter og endnu mere tørret frugt."


5 stjerner i Ekstrabladet, juni 2020.

Årgang 2016:
92 points Guía Peñín 2019
91 points Guía Peñín 2018
Bronze medal IWC 2018
Bronze medal Concours Mondial de Bruxelles 2018

Flaskehalsen.nu - 5 stjerner, oktober 2019:
"Klassisk Montsant, der kommer snigende med al sin saft og sine urtede nuancer. Oplevelsen begynder roligt og afdæmpet, men indtrykkene forstærkes og ender i en dejligt blød finish med en lang og lækker eftersmag."

Sådan er Les Sorts Sycar fremstillet:

Vinen er lavet på 60% Samsó og 40% Syrah. Efter høst og gæring lagres vinen 13 måneder på franske egetræsfade. Inden den frigives til salg flaskelagres den nogle måneder.

Les Sorts Sycars karakter:

Les Sorts Sycar har en mørk kirsebærrød farve med intense aromaer af violer, blommer og modne røde frugter. Duften er krydret af tobak og mørk chokolade som afsluttes af ristede noter. Blød smag med masser af karakter og modne tanniner med antydninger af eg fra fadlagringen. Vedvarende og med behagelig lang eftersmag. Ilt gerne vinen 1 time inden servering og brug de store rødvinsglas. Grillet kød og efterårets simreretter er perfekte ledsagere til denne formidable vin!

Om producenten:

Celler Masroig, fejrede deres 100-års jubilæum i 2017. Gennem hårdt arbejde, innovation og knowhow, har vingården udmærket sig til at være én af topproducenterne i Montsant. Montsant er en relativ ung appellation, der så dagens lys i 2001. Området er beliggende i Catalonien, i Nordøstspanien. De specielt gode jordbundsforhold og de stejle skiferskråninger, omkranser som en hestesko, det mere berømte vindistrikt, Priorat. I Montsant laver man vine på samme druer og med de samme traditioner, som i Priorat.
Vis mere
Vis mindre

Les Sorts Sycar

   På lager
Antal
Alc %14,5%
LandSpanien
OmrådeMontsant
VinhusCeller Masroig
Årgang2017
DruerSyrah
Samsó (Carignan)
SmagsretningKraftig
Krydret
Tør
Velegnet tilTunge retter
Simre/gryderetter
Bøffer
Kød fra grillen
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
Ekstra Bladet
WIneManual
VarenummerT00531399
Andre har også købt
Les Sorts Vinyes Velles
Taylor's Vargellas Vintage Port 2008
Goru Gold
Goru Gold
Fra 100,00