Grenache Noir Vieilles Vignes
Grenache Noir Vieilles Vignes

Ren Grenache-vin til en formidabel pris!


Vinen kommer fra marker med over 45 år gamle vinstokke (Vieilles Vignes), hvilket har meget stor betydning for Grenache-druen. Vinstokkenes alder betyder nemlig at høstudbyttet helt naturligt bliver begrænset helt ned til 35 hl. pr. hektar. Det giver en langt højere koncentration af smag i druerne og dermed en super flot vin.

Grenache Noirs karakter:

Flot klar rubinrød farve. Tydelig frisk frugt i duften af først hindbær, jordbær og sidst let krydderi. Vinen er dyb og imødekommende blød. Smagen byder på lækker, fed bærfrugt og en afstemt, peberkrydret afslutning.

Hvad er Grenache Noir velegnet til:

Vinen passer rigtig godt til traditionelle danske hverdagsretter. Lige fra frikadeller til okse eller svinekød fra grillen.

Serveringstemperatur cirka 18 grader og brug gerne de store glas - så udfolder vinen sig endnu mere.

Grenache-druen:

Grenache-druen benyttes primært i blandinger sammen med Syrah og Mourvèdre i de sydlige Rhône-vine. Den er ofte hoveddruen bag de mere berømte vine fra Châteauneuf-du-Pape, Gigondas og Vacqueyras.

Druen er karakteriseret ved en usædvanlig kombination af lys farve og høj alkohol. Den har en sød og frugtrig smag med et tydeligt urtepræg. Den er meget udbredt i Sydfrankrig, hvor smagen er som dufte af Provence med urter, timian og lavendel.
Vis mere
Vis mindre

Grenache Noir Vieilles Vignes

   På lager
Antal
Alc %13,5%
LandFrankrig
OmrådeSydfrankrig
VinhusArnoux
Årgang2019
DruerGrenache Noir
SmagsretningFyldig
Frugtig
Krydret
Velegnet tilSimre/gryderetter
Charcuteri
Ostebord
Kød fra grillen
Allround
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerT00531443
Mest sete varer
Andre har også købt
Laudun L'Argentière
Espérance Côtes du Rhône
Sangiovese del Conte